Gratis bezorging v.a. €75,-
  Same Day Delivery*
  Onze pakketten worden verstuurd maandag t/m vrijdag
  België volgende dag verzonden*

CLUB STEAK LIMOUSIN DRY AGED

150+ dagen graangevoerd en 25 dagen gerijpt

Hoeveelheid: Diverse gewichten, per stuk vacuüm skin verpakt.

  • Herkomst: Holland-Duitsland grensgebied
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

Met een goed gevoel genieten van heerlijk rundvlees uit omgeving Twente

Een korte keten in eigen hand, met de hoogst mogelijke zorg voor dierenwelzijn. Voor een puur stuk graangevoerd rundvlees. Eet smakelijk!

Vanaf  24,55

  • 450-500 g.
  • 500-550 g.
  • 550-600 g.
  • 600-650 g.
  • 650-700 g.
  • 900-950 g.
  • 950-1000 g.
Wissen
‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

CLUB STEAK LIMOUSIN DRY AGED

150+ dagen graangevoerd en 25 dagen gerijpt

Een prachtige entrecôte, gerijpt in het been. Een heerlijk mals stuk vlees van circa 4 cm. dik.

Gerijpt vlees van het Limousin runderras.

Hoeveelheid: Diverse gewichten, per stuk vacuüm verpakt.

  • Herkomst: Holland-Duitsland grensgebied
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

CLUB STEAK DRY AGED

Club steak dry aged, 25 dagen gerijpt in onze droogkasten. Door het lange rijpen worden de smaken nog beter geconcentreerd in het vlees. Door het rijpen verliest de Club steak  ruim een derde aan vocht. Hierdoor wordt de smaak veel dieper en intenser.

Een heerlijk groot stuk vlees, genoeg om te delen en te genieten met elkaar.

DRY-AGING OF WET AGING

Over het algemeen gebeurt ‘t rijpen van vlees in vacuüm, want dit is de meest economische manier. Je verliest geen vocht en het vlees blijft intact. De zuurstof wordt eruit getrokken en in een temperatuur van net onder de 0 graden krijgen bederfelijke bacteriën geen enkele kans. Bij dry aging verliest het vlees wél veel vocht, waardoor het krimpt en dus geconcentreerder wordt. Bovendien wordt na droog rijpen de buitenkant van het vlees een harde zwarte korst, dat er moet worden afgesneden. Verlies van kilo’s dus.

HET RIJPEN/ DRY-AGED

Het rijpingsproces gebeurt in verschillende stappen in een speciale droogkast, waar de temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie nauwgezet worden gecontroleerd.

Na 2 weken beginnen de enzymen in het vlees te reageren en breken ze het bindweefsel van de spieren af. Daardoor wordt het vlees steeds zachter. Een derde van het water in het vlees verdampt, waardoor de aroma’s geconcentreerd worden: je proeft een uitzonderlijke smaak die doet denken aan hazelnoten, boter of karamel. Dit vlees moet zorgvuldig worden versneden voordat het wordt verkocht.

CLUB STEAK

De Club Steak zit tussen de Côte de Boeuf en de T-Bone steak in. Gunstig geprijsd maar zeker niet minder van smaak of kwaliteit! De Club Steaks zijn eerst 10 dagen gerijpt in de been en vervolgens ingevroren. Nadat ze zijn ingevroren worden ze gezaagd op 4 cm, dé perfecte dikte om de buitenkant mooi bruin te krijgen en de binnenkant toch mooi rosé of rood te houden.

Deze mooie grote stukken vlees hebben wij verpakt in een skin verpakking, voor een lange houdbaarheid en een luxe uitstraling.

Limousin

Een echt vleesras!

De Limousin is een echt vleesras. Ze wordt dus niet gemolken. Het vlees van de Limousin is een stuk malser en heeft een unieke smaak.

Limousin-vlees staat bekend om de mooie rode kleur, speciale marmering, heerlijke sappigheid en ongekende malsheid. Het vet smelt weg tijdens het bakken en zorgt voor een unieke smaaksensatie.

Reviews

Een geweldig stuk vlees

Heerlijk op de bbq

Henk 26 december 2021

Extra informatie

Winkelwagen