CLUB STEAK LIMOUSIN DRY AGED
150+ dagen graangevoerd en 25 dagen gerijpt
Hoeveelheid: Diverse gewichten, per stuk vacuüm skin verpakt.
- Herkomst: Holland-Duitsland grensgebied
- Leveringsconditie: Diepvries
- Bewaaradvies: Maximaal 4°C.
Met een goed gevoel genieten van heerlijk rundvlees uit omgeving Twente
Een korte keten in eigen hand, met de hoogst mogelijke zorg voor dierenwelzijn. Voor een puur stuk graangevoerd rundvlees. Eet smakelijk!
€ 0,00
Niet op voorraad
- Klantenbeoordeling 9.2/10 uit 4220 reviews
- Bestel voor 23:59 uur en ontvang je bestelling de volgende werkdag.
- Horecavlees rechtstreeks vanuit onze horecaslagerij bij u thuis bezorgd.
- Same Day delivery*
- Optimaal gekoeld, verpakt in isolatie met droogijs en ijspacks.
Beschrijving
CLUB STEAK LIMOUSIN DRY AGED
150+ dagen graangevoerd en 25 dagen gerijpt
Een prachtige entrecôte, gerijpt in het been. Een heerlijk mals stuk vlees van circa 4 cm. dik.
Gerijpt vlees van het Limousin runderras.
Hoeveelheid: Diverse gewichten, per stuk vacuüm verpakt.
- Herkomst: Holland-Duitsland grensgebied
- Leveringsconditie: Diepvries
- Bewaaradvies: Maximaal 4°C.
CLUB STEAK DRY AGED
Club steak dry aged, 25 dagen gerijpt in onze droogkasten. Door het lange rijpen worden de smaken nog beter geconcentreerd in het vlees. Door het rijpen verliest de Club steak ruim een derde aan vocht. Hierdoor wordt de smaak veel dieper en intenser.
Een heerlijk groot stuk vlees, genoeg om te delen en te genieten met elkaar.
DRY-AGING OF WET AGING
Over het algemeen gebeurt ‘t rijpen van vlees in vacuüm, want dit is de meest economische manier. Je verliest geen vocht en het vlees blijft intact. De zuurstof wordt eruit getrokken en in een temperatuur van net onder de 0 graden krijgen bederfelijke bacteriën geen enkele kans. Bij dry aging verliest het vlees wél veel vocht, waardoor het krimpt en dus geconcentreerder wordt. Bovendien wordt na droog rijpen de buitenkant van het vlees een harde zwarte korst, dat er moet worden afgesneden. Verlies van kilo’s dus.
HET RIJPEN/ DRY-AGED
Het rijpingsproces gebeurt in verschillende stappen in een speciale droogkast, waar de temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie nauwgezet worden gecontroleerd.
Na 2 weken beginnen de enzymen in het vlees te reageren en breken ze het bindweefsel van de spieren af. Daardoor wordt het vlees steeds zachter. Een derde van het water in het vlees verdampt, waardoor de aroma’s geconcentreerd worden: je proeft een uitzonderlijke smaak die doet denken aan hazelnoten, boter of karamel. Dit vlees moet zorgvuldig worden versneden voordat het wordt verkocht.
CLUB STEAK
De Club Steak zit tussen de Côte de Boeuf en de T-Bone steak in. Gunstig geprijsd maar zeker niet minder van smaak of kwaliteit! De Club Steaks zijn eerst 10 dagen gerijpt in de been en vervolgens ingevroren. Nadat ze zijn ingevroren worden ze gezaagd op 4 cm, dé perfecte dikte om de buitenkant mooi bruin te krijgen en de binnenkant toch mooi rosé of rood te houden.
Deze mooie grote stukken vlees hebben wij verpakt in een skin verpakking, voor een lange houdbaarheid en een luxe uitstraling.
PRACHTIG VEE UIT DE OMGEVING VAN TWENTE!
Om een perfect stukje rundvlees af te leveren met de hoogst mogelijke standaard in dierenwelzijn moeten alle neuzen dezelfde kant op staan. Alle schakels in de keten zijn belangrijk. Bij de fokkers van vleesvee en bij de boerderijen waar de runderen worden gemest, draait alles om een goede verzorging. Goede voeding, rust en ruimte zorgen ervoor dat de runderen in een perfecte conditie worden afgeleverd op het slachthuis. Tijdens het transport doen we er alles aan om stress te vermijden. De runderen komen uit de regio Twente en net over de grens in Duitsland. De afstand is maximaal 45 minuten tot het slachthuis in Oldenzaal.
Ook op het slachthuis gaan we respectvol om met de dieren. Vakmensen zorgen ervoor dat de runderen op een hygiënische wijze worden geslacht. Daarna worden de karkassen vakkundig uitgesneden tot vleesdelen zoals de ossenhaas en het ribstuk. Zes eigen Foodtrucks brengen het rundvlees vervolgens naar de geselecteerde afnemers, zoals kwaliteitslagers en horeca groothandel.
Een korte keten in eigen hand, met de hoogst mogelijke zorg voor dierenwelzijn. Voor een puur stuk rundvlees. Eet smakelijk!
Limousin
Een echt vleesras!
De Limousin is een echt vleesras. Ze wordt dus niet gemolken. Het vlees van de Limousin is een stuk malser en heeft een unieke smaak.
Limousin-vlees staat bekend om de mooie rode kleur, speciale marmering, heerlijke sappigheid en ongekende malsheid. Het vet smelt weg tijdens het bakken en zorgt voor een unieke smaaksensatie.
GROTE STUKKEN RUNDVLEES VAN DE ALLERHOOGSTE KWALITEIT, SUPER MALS, FIJN VAN STRUCTUUR EN HEERLIJK VAN SMAAK!
Steaks & Roasts
Grote stukken vlees voor op de Big Green Egg, thuis op de grill of gewoon in de pan, met of zonder bot, op hete kolen of juist Low & Slow, de carnivoor is er gek op! Voor de échte carnivoor hebben wij een assortiment grote stukken rundvlees. Het vlees is afkomstig van jonge Limousin vaarzen, 150+ dagen graan gevoerd, waardoor ze precies het juiste vetrandje hebben. Doordat het vlees minimaal 14 dagen wordt gerijpt is het vlees extra mals en nog voller van smaak! Skin verpakt op luxe zwarte schaal. Als echte vleesliefhebber mag u van Jans Regio Rund de allerbeste smaak en kwaliteit verwachten.
Reviews
Extra informatie
Gerelateerde producten
Kippenvleugels gegaard
€ 9,95Oorspronkelijke prijs was: € 9,95.€ 7,95Huidige prijs is: € 7,95. incl. BTW
Henk – 26 december 2021