AllBrine No.1
- Hoeveelheid: 800 gr.
- Merk: Grate Goods
- Geproduceerd in: Nederland
- Bewaaradvies: Droog bewaren.
AllBrine is speciaal gemaakt om te pekelen. Pekelen is een ouderwetse methode die zijn terug keer vindt om je producten langer houdbaar te maken maar tegenwoordig vooral voor meer smaak of gewicht.
€ 9,20 incl. BTW
Voor 23:59 besteld, morgen in huis!
Slechts 3 resterend op voorraad


- Klantenbeoordeling 9.2/10 uit 4313 reviews
- Bestel voor 23:59 uur en ontvang je bestelling de volgende werkdag.
- Horecavlees rechtstreeks vanuit onze horecaslagerij bij u thuis bezorgd.
- Same Day delivery*
- Optimaal gekoeld, verpakt in isolatie met droogijs en ijspacks.
Beschrijving
AllBrine No.1
- Hoeveelheid: 800 gr.
- Merk: Grate Goods
- Geproduceerd in: Nederland
- Bewaaradvies: Droog bewaren.
Pekel met zeezout
Tegenwoordig pekelen we vooral omdat het de malsheid, sappigheid en smaak van vlees en vis enorm ten goede komt. In Amerika is deze bereidingswijze gebruikelijker dan in Europa, omdat pekelen de structuur van grotere of taaiere stukken barbecue vlees veranderd, waardoor dit heerlijk mals wordt. Maar ook een eenvoudig kipfiletje komt heerlijk sappig van de barbecue als het een paar uur in AllBrine heeft gelegen.
AllBrine No.1
Onze AllBrine No.1 bevat zeezout, suiker, kruiden en specerijen en de klassieke smaakmakers wortel, ui, prei en selderij.
Smaakwijzer
AllBrine No.1 is geschikt voor vis, vlees, gevogelte, en groenten. Geeft extra smaak aan steak, gerookte zalm, wild, kip, gevogelte, runder brisket, rookvlees, pulled pork en ribs.
Bereiding
AllBrine No.1 kan zowel droog als nat worden gebruikt:
Droge bereiding
Droog pekelen is geschikt om vocht aan het product te onttrekken.
Breng de AllBrine No.1 ongeveer 30 tot 90 minuten voor bereiding aan op het product en laat dit intrekken. Verwijder de overtollige AllBrine voor het barbecuen.
Natte bereiding
Nat pekelen is geschikt om vocht aan het product toe te voegen. Nat pekelen kan op twee manieren:
Nat pekelen in een zoutbad
Los 100 gram AllBrine No.1 op in 1 liter warm water en laat dit afkoelen tot 1C – 7C voor gebruik. Vervolgens kun je vlees, vis, gevogelte en groente in de milde pekel leggen om dit – afhankelijk van het soort product en de omvang – een paar uur tot een paar dagen te laten intrekken. Gemiddeld zal Allbrine No.1 een centimeter per dag in het product trekken.
Nat pekelen door te injecteren
Om het pekelen te versnellen en om ervoor te zorgen dat alle smaken extra goed in de structuur van vlees, vis en groente doordringt is het ook mogelijk om deze vloeibare Allbrine No.1 in het product te injecteren. Hiervoor is een speciale Grate Goods injector verkrijgbaar waarmee je de AllBrine No.1 snel en eenvoudig over je product verdeelt.
Extra informatie
Gerelateerde producten
Kipfilet tuinkruiden
€ 43,50 incl. BTWSerranoham blok 2kg.
€ 55,00 incl. BTWIberico filet
€ 0,00Runderlenderollade Vers
Vanaf € 35,00Iberico procureur zonder presa
Vanaf € 30,70Gewaardeerd 5.00 uit 5Grillhaxe / Oerhammetje gebraden
Vanaf € 10,00Gewaardeerd 4.00 uit 5Lamsboutschijven
€ 12,50 incl. BTW
Uitgelichte Producten
RIBEYE HEEL HOLSTEIN DRY AGED
Vanaf € 43,20RIBEYE HOLSTEIN DRY AGED
Vanaf € 20,60ENTRECOTE HOLSTEIN DRY AGED
Vanaf € 12,00Verrassingspakket 2 KG mix aanbieding
€ 35,00 incl. BTW