Voor 10:00 uur besteld, vanavond in huis
  Eenvoudig online vlees bestellen
  Levering in NL en BE
  Gratis bezorging vanaf € 75,-

AllBrine No.1

  • Hoeveelheid: 800 gr.
  • Merk: Grate Goods
  • Geproduceerd in: Nederland
  • Bewaaradvies: Droog bewaren.

AllBrine is speciaal gemaakt om te pekelen. Pekelen is een ouderwetse methode die zijn terug keer vindt om je producten langer houdbaar te maken maar tegenwoordig vooral voor meer smaak of gewicht.

 9,20 incl. BTW

Uitverkocht

‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

AllBrine No.1

  • Hoeveelheid: 800 gr.
  • Merk: Grate Goods
  • Geproduceerd in: Nederland
  • Bewaaradvies: Droog bewaren.

Pekel met zeezout

AllBrine is een universeel pekel product met zeezout. Pekelen is een oude methode die van oorsprong werd gebruikt om voedsel te conserveren.

Tegenwoordig pekelen we vooral omdat het de malsheid, sappigheid en smaak van vlees en vis enorm ten goede komt. In Amerika is deze bereidingswijze gebruikelijker dan in Europa, omdat pekelen de structuur van grotere of taaiere stukken barbecue vlees veranderd, waardoor dit heerlijk mals wordt. Maar ook een eenvoudig kipfiletje komt heerlijk sappig van de barbecue als het een paar uur in AllBrine heeft gelegen.

AllBrine No.1

Onze AllBrine No.1 bevat zeezout, suiker, kruiden en specerijen en de klassieke smaakmakers wortel, ui, prei en selderij.

Smaakwijzer

AllBrine No.1 is geschikt voor vis, vlees, gevogelte, en groenten. Geeft extra smaak aan steak, gerookte zalm, wild, kip, gevogelte, runder brisket, rookvlees, pulled pork en ribs.

Bereiding

AllBrine No.1 kan zowel droog als nat worden gebruikt:

Droge bereiding

Droog pekelen is geschikt om vocht aan het product te onttrekken.

Breng de AllBrine No.1 ongeveer 30 tot 90 minuten voor bereiding aan op het product en laat dit intrekken. Verwijder de overtollige AllBrine voor het barbecuen.

Natte bereiding

Nat pekelen is geschikt om vocht aan het product toe te voegen. Nat pekelen kan op twee manieren:

Nat pekelen in een zoutbad

Los 100 gram AllBrine No.1 op in 1 liter warm water en laat dit afkoelen tot 1C – 7C voor gebruik. Vervolgens kun je vlees, vis, gevogelte en groente in de milde pekel leggen om dit –  afhankelijk van het soort product en de omvang – een paar uur tot een paar dagen te laten intrekken. Gemiddeld zal Allbrine No.1 een centimeter per dag in het product trekken.

Nat pekelen door te injecteren

Om het pekelen te versnellen en om ervoor te zorgen dat alle smaken extra goed in de structuur van vlees, vis en groente doordringt is het ook mogelijk om deze vloeibare Allbrine No.1 in het product te injecteren. Hiervoor is een speciale Grate Goods injector verkrijgbaar waarmee je de AllBrine No.1 snel en eenvoudig over je product verdeelt.

Reviews

Extra informatie

Winkelwagen