Gratis bezorging v.a. €75,-
  Same Day Delivery*
  Onze pakketten worden verstuurd maandag t/m vrijdag
  België volgende dag verzonden*

Ossenhaas Vers

Ossenhaas

Hoeveelheid: ca. 500 g. en 1000 g. aan 1 stuk

  • Herkomst: Zuid-Amerikaans
  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

De ossenhaas is het malste en mooiste deel van het rund. Onze ossenhaas is al van vlies, kop en punt ontdaan. Een mooi evenredig stuk klaar voor de perfecte bereiding.

Vanaf  28,45

500 g.
  • 500 g.
  • 1000 g.
Wissen
‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Ossenhaas Vers

Hoeveelheid: ca. 500 g. en 1000 g. aan 1 stuk

  • Herkomst: Zuid-Amerikaans
  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

De ossenhaas is het malste en mooiste deel van het rund. Onze ossenhaas is al van vlies, kop en punt ontdaan. Een mooi evenredig stuk klaar voor de perfecte bereiding.

Ossenhaas vers

De ossenhaas (tenderloin) zit in de rug van het rund, bij de lende. Het vlees heeft een fijne structuur en bijna geen vet of bindweefsel; dit maakt het dan ook het meest malse vlees van het rund.

Delen van de ossenhaas zijn: de chateaubriand (het begin van het stuk), de tournedos ( de mooie biefstukken uit het middelste deel) en de laatste stukjes van de punt worden verkocht als ossenhaaspuntjes.

Het middelste gedeelte van de ossenhaas wordt ook wel gebruikt voor Beef Wellington.

De ossenhaas heeft geen zenen en is daarom geschikt om er mooie ronde biefstukken van te snijden. Het lekkerst is om hem in zijn geheel te bereiden, waardoor de malsheid nog beter bewaard blijft. Ook kan je het stuk prima marineren en daarna bereiden.

In Nederland is de ossenhaas het meest favoriete stuk vlees, vanwege zijn malsheid en omdat het vlees mager is. In andere landen is de ossenhaas iets minder gewaardeerd, omdat deze mager is en weinig marmering heeft. Je waardeert dit vlees om zijn heerlijke malsheid.

Beef Wellington – recept

Ingrediëntenlijst

Voor de vulling

  • 1 kg ossenhaas, aan een stuk
  • 2 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook, grof gehakt
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 150 gr oesterzwammen
  • 30 gr boter
  • 1-2 el verse bladpeterselie, fijngehakt
  • 12-16 plakken rauwe ham
  • zout en peper
  • Verder nodig
  • 2 rollen koelvers bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt
  • olijfolie, om in te bakken
  • bloem, voor het werkblad

Bereiding: Beef Wellington

Bestrooi de ossenhaas met zout en peper. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de ossenhaas in enkele minuten aan alle kanten bruin. Haal de ossenhaas uit de pan en laat deze afkoelen.

Doe de sjalotjes, knoflook, kastanjechampignons en oesterzwammen in een hakmolentje of keukenmachine met messen en hak ze fijn. Het mengsel hoeft niet al te fijn te worden, je mag nog stukjes zien. Verhit de boter in een pan en bak het mengsel daar 10 tot 15 minuten in, tot het meeste vocht verdampt is. Breng het mengsel op smaak met de peterselie en zout en peper en laat het afkoelen.

Rol het bladerdeeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een rechthoekige lap die groot genoeg is om de ossenhaas in te verpakken. Bedek het deeg met de plakken rauwe ham en verdeel daar het (afgekoelde) paddenstoelen mengsel over. Leg de ossenhaas erop, maak de deegrandjes licht vochtig met water en vouw het deeg vervolgens om de ossenhaas heen dicht. Leg het pakketje met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven op 180 °C. Haal de beef Wellington 1 uur van tevoren uit de koelkast. Maak met een klein uitstekertje of scherp mesje een klein gat aan de bovenkant, zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei en steek een kernthermometer in het vlees. Bak de beef Wellington tot deze een kerntemperatuur van 52 °C heeft, dat is afhankelijk van de dikte van het vlees ergens tussen de 35 en 65 minuten. Laat de beef Wellington na het bakken 10 minuten rusten voordat je hem serveert.

Over ons

Internetslagerij.nl is een slagersbedrijf. Wij hebben geen winkel, u vindt ons online.  Wij snijden en bewerken vlees en passen ons aan aan uw wensen en eisen. Onze slagers zijn absolute vakmensen, met vele jaren ervaring. De laatste jaren hebben wij veel geïnvesteerd in het goed en veilig verpakken van ons vlees, zonder kwaliteit te verliezen.

Iedere bestelling bij de Internetslagerij.nl wordt met veel liefde voor je klaargemaakt en ingepakt. Het vlees wordt geleverd in hoogwaardige isolatiezakken met speciale koelelementen. Het vlees blijft dan goed gekoeld. We proberen hiermee zoveel mogelijk afscheid te nemen van de grote piepschuim EPS boxen, wat veel ruimte en onnodige afvalverwerking scheelt. Omdat we tegenwoordig verzenden met Trunkrs Same Day Delivery / Next Day Delivery zijn de pakketten nog maar maximaal 10 uur onderweg.

Reviews

Goed

Een paar minuutjes op de bbq en klaar. Heerlijk mals

Gerhard 13 juni 2023

Prachtig vlees

Boterzacht vlees. Heerlijke een Gorgonzola saus gegeten.

Sylvia 29 december 2022

Top vlees!

Prachtige ossenhaas: van genoten.

Fran 29 december 2022

Erg goed

Vers en lekker

Frans 29 december 2022

top product

geweldig

Kees 26 december 2022

Heerlijk stuk vlees! Super mals

Wat een geweldig stuk vlees. Heerlijke beef wellington van gemaakt! Voor herhaling vatbaar.

Myrthe 16 december 2022

Mals stukje vlees

Mals vlees dat heel goed te marineren is. Goed van smaak en structuur.

Carla 2 september 2022

Superrr mals vlees

Goed

Harm 7 februari 2022

Goede kwaliteit vlees

Goede kwaliteit vlees en geleverd zoals afgebeeld op de site.

Eddie Smit 5 januari 2022

Topper

Heel mooi stuk en super mals.

Wim 26 december 2021

In twee delen maar wel de mooiste delen

morgen meer

Bart 24 december 2021

Prima

Zeer mals en mooi vlees

Erik 3 mei 2021

Goede ossenhaas

Goed doorbloed en vers Aanrader

Dennis 6 april 2021

Meer reviews Minder reviews

Extra informatie

Gewichten

500 g., 1000 g.

Winkelwagen