Gratis bezorging v.a. €65,-
  Voor 23:59 besteld, morgen in huis*
  Onze pakketten worden verstuurd maandag t/m vrijdag
  3650 afhaallocaties in Nederland en België

Ossenhaas Iers

6 review(s)

Ossenhaas

Hoeveelheid: ca. 500 g. en 1000 g. aan 1 stuk

  • Herkomst: Ierland
  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

De ossenhaas is het malste en mooiste deel van het rund. Altijd vers geleverd…..

24,95

Vanaf
incl BTW.

Op voorraad

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!

Toevoegen aan favorieten Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
500 g.
  • 500 g.
  • 1000 g.
Wissen

Beschrijving

Ossenhaas Iers

Hoeveelheid: ca. 500 g. en 1000 g. aan 1 stuk

  • Herkomst: Ierland
  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

De ossenhaas is het malste en mooiste deel van het rund. Deze ossenhaas komt van runderen uit Ierland. Daar hebben ze bijna het hele jaar in de wei gestaan en voornamelijk een dieet gehad van vers gras. De combinatie van dit dieet en een hoop lichaamsbeweging zorgt voor een intense smaak en heerlijk mals vlees.

Ossenhaas Iers vers

De ossenhaas (tenderloin) zit in de rug van het rund, bij de lende. Het vlees heeft een fijne structuur en bijna geen vet of bindweefsel; dit maakt het dan ook het meest malse vlees van het rund.

Delen van de ossenhaas zijn: de chateaubriand (het begin van het stuk), de tournedos ( de mooie biefstukken uit het middelste deel) en de laatste stukjes van de punt worden verkocht als ossenhaaspuntjes.

Het middelste gedeelte van de ossenhaas wordt ook wel gebruikt voor Beef Wellington.

De ossenhaas heeft geen zenen en is daarom geschikt om er mooie ronde biefstukken van te snijden. Het lekkerst is om hem in zijn geheel te bereiden, waardoor de malsheid nog beter bewaard blijft. Ook kan je het stuk prima marineren en daarna bereiden.

In Nederland is de ossenhaas het meest favoriete stuk vlees, vanwege zijn malsheid en omdat het vlees mager is. In andere landen is de ossenhaas iets minder gewaardeerd, omdat deze mager is en weinig marmering heeft. Je waardeert dit vlees om zijn heerlijke malsheid.

Beef Wellington – recept

Ingrediëntenlijst

Voor de vulling

  • 1 kg ossenhaas, aan een stuk
  • 2 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook, grof gehakt
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 150 gr oesterzwammen
  • 30 gr boter
  • 1-2 el verse bladpeterselie, fijngehakt
  • 12-16 plakken rauwe ham
  • zout en peper
  • Verder nodig
  • 2 rollen koelvers bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt
  • olijfolie, om in te bakken
  • bloem, voor het werkblad

Bereiding: Beef Wellington

Bestrooi de ossenhaas met zout en peper. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de ossenhaas in enkele minuten aan alle kanten bruin. Haal de ossenhaas uit de pan en laat deze afkoelen.

Doe de sjalotjes, knoflook, kastanjechampignons en oesterzwammen in een hakmolentje of keukenmachine met messen en hak ze fijn. Het mengsel hoeft niet al te fijn te worden, je mag nog stukjes zien. Verhit de boter in een pan en bak het mengsel daar 10 tot 15 minuten in, tot het meeste vocht verdampt is. Breng het mengsel op smaak met de peterselie en zout en peper en laat het afkoelen.

Rol het bladerdeeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een rechthoekige lap die groot genoeg is om de ossenhaas in te verpakken. Bedek het deeg met de plakken rauwe ham en verdeel daar het (afgekoelde) paddenstoelen mengsel over. Leg de ossenhaas erop, maak de deegrandjes licht vochtig met water en vouw het deeg vervolgens om de ossenhaas heen dicht. Leg het pakketje met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven op 180 °C. Haal de beef Wellington 1 uur van tevoren uit de koelkast. Maak met een klein uitstekertje of scherp mesje een klein gat aan de bovenkant, zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei en steek een kernthermometer in het vlees. Bak de beef Wellington tot deze een kerntemperatuur van 52 °C heeft, dat is afhankelijk van de dikte van het vlees ergens tussen de 35 en 65 minuten. Laat de beef Wellington na het bakken 10 minuten rusten voordat je hem serveert.

Over ons

Internetslagerij.nl is een slagersbedrijf. Wij hebben geen winkel, u vindt ons online.  Wij snijden en bewerken vlees en passen ons aan aan uw wensen en eisen. Onze slagers zijn absolute vakmensen, met vele jaren ervaring. De laatste jaren hebben wij veel geïnvesteerd in het goed en veilig verpakken van ons vlees, zonder kwaliteit te verliezen.

Iedere bestelling bij de Internetslagerij.nl wordt met veel liefde voor je klaargemaakt en ingepakt. Het vlees wordt geleverd in hoogwaardige isolatiezakken met speciale koelelementen. Het vlees blijft dan goed gekoeld. We proberen hiermee zoveel mogelijk afscheid te nemen van de grote piepschuim EPS boxen, wat veel ruimte en onnodige afvalverwerking scheelt. Omdat we tegenwoordig verzenden met Trunkrs Same Day Delivery / Next Day Delivery zijn de pakketten nog maar maximaal 10 uur onderweg.

Extra informatie

Gewichten

500 g., 1000 g.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


6 beoordelingen voor Ossenhaas Iers

    Roland

    Heerlijk, zacht, vlees zoals het vroeger smaakte

    Martijn

    Niet bevroren, mooi uit een stuk gesneden en mals.

    Pascal

    Zojuist het vlees mogen ontvangen nadat ik gisteren nog op het laatste moment de bestelling heb doorgegeven. Bedankt!

    leon (geverifieerde eigenaar)

    helemaal super, heerlijk verse malse ossenhaas

    Wim

    Als inwoner van Apeldoorn is de bezorgservice uitstekend. Jans Vlees komt op de afgesproken tijd aan huis. De bestelling is prima verpakt. De producten zijn van hoge kwaliteit.

Stel een vraag over dit product


Winkelwagen
  • No products in the cart.