Ossenhaas Vers
Ossenhaas
Hoeveelheid: ca. 500 g. en 1000 g. aan 1 stuk
- Herkomst: Zuid-Amerikaans
- Leveringsconditie: Vers
- Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen
De ossenhaas is het malste en mooiste deel van het rund. Onze ossenhaas is al van vlies, kop en punt ontdaan. Een mooi evenredig stuk klaar voor de perfecte bereiding.
Vanaf € 28,45
Voor 23:59 besteld, morgen in huis!
- Klantenbeoordeling 9.2/10 uit 4114 reviews
- Bestel voor 23:59 uur en ontvang je bestelling de volgende werkdag.
- Horecavlees rechtstreeks vanuit onze horecaslagerij bij u thuis bezorgd.
- Same Day delivery*
- Optimaal gekoeld, verpakt in isolatie met droogijs en ijspacks.
Beschrijving
Ossenhaas Vers
Hoeveelheid: ca. 500 g. en 1000 g. aan 1 stuk
- Herkomst: Zuid-Amerikaans
- Leveringsconditie: Vers
- Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen
De ossenhaas is het malste en mooiste deel van het rund. Onze ossenhaas is al van vlies, kop en punt ontdaan. Een mooi evenredig stuk klaar voor de perfecte bereiding.
Ossenhaas vers
De ossenhaas (tenderloin) zit in de rug van het rund, bij de lende. Het vlees heeft een fijne structuur en bijna geen vet of bindweefsel; dit maakt het dan ook het meest malse vlees van het rund.
Delen van de ossenhaas zijn: de chateaubriand (het begin van het stuk), de tournedos ( de mooie biefstukken uit het middelste deel) en de laatste stukjes van de punt worden verkocht als ossenhaaspuntjes.
Het middelste gedeelte van de ossenhaas wordt ook wel gebruikt voor Beef Wellington.
De ossenhaas heeft geen zenen en is daarom geschikt om er mooie ronde biefstukken van te snijden. Het lekkerst is om hem in zijn geheel te bereiden, waardoor de malsheid nog beter bewaard blijft. Ook kan je het stuk prima marineren en daarna bereiden.
In Nederland is de ossenhaas het meest favoriete stuk vlees, vanwege zijn malsheid en omdat het vlees mager is. In andere landen is de ossenhaas iets minder gewaardeerd, omdat deze mager is en weinig marmering heeft. Je waardeert dit vlees om zijn heerlijke malsheid.
Beef Wellington – recept
Ingrediëntenlijst
Voor de vulling
- 1 kg ossenhaas, aan een stuk
- 2 sjalotjes
- 2 tenen knoflook, grof gehakt
- 250 gr kastanjechampignons
- 150 gr oesterzwammen
- 30 gr boter
- 1-2 el verse bladpeterselie, fijngehakt
- 12-16 plakken rauwe ham
- zout en peper
- Verder nodig
- 2 rollen koelvers bladerdeeg
- 1 ei, losgeklopt
- olijfolie, om in te bakken
- bloem, voor het werkblad
Bereiding: Beef Wellington
Bestrooi de ossenhaas met zout en peper. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de ossenhaas in enkele minuten aan alle kanten bruin. Haal de ossenhaas uit de pan en laat deze afkoelen.
Doe de sjalotjes, knoflook, kastanjechampignons en oesterzwammen in een hakmolentje of keukenmachine met messen en hak ze fijn. Het mengsel hoeft niet al te fijn te worden, je mag nog stukjes zien. Verhit de boter in een pan en bak het mengsel daar 10 tot 15 minuten in, tot het meeste vocht verdampt is. Breng het mengsel op smaak met de peterselie en zout en peper en laat het afkoelen.
Rol het bladerdeeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een rechthoekige lap die groot genoeg is om de ossenhaas in te verpakken. Bedek het deeg met de plakken rauwe ham en verdeel daar het (afgekoelde) paddenstoelen mengsel over. Leg de ossenhaas erop, maak de deegrandjes licht vochtig met water en vouw het deeg vervolgens om de ossenhaas heen dicht. Leg het pakketje met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven op 180 °C. Haal de beef Wellington 1 uur van tevoren uit de koelkast. Maak met een klein uitstekertje of scherp mesje een klein gat aan de bovenkant, zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei en steek een kernthermometer in het vlees. Bak de beef Wellington tot deze een kerntemperatuur van 52 °C heeft, dat is afhankelijk van de dikte van het vlees ergens tussen de 35 en 65 minuten. Laat de beef Wellington na het bakken 10 minuten rusten voordat je hem serveert.
Over ons
Internetslagerij.nl is een slagersbedrijf. Wij hebben geen winkel, u vindt ons online. Wij snijden en bewerken vlees en passen ons aan aan uw wensen en eisen. Onze slagers zijn absolute vakmensen, met vele jaren ervaring. De laatste jaren hebben wij veel geïnvesteerd in het goed en veilig verpakken van ons vlees, zonder kwaliteit te verliezen.
Iedere bestelling bij de Internetslagerij.nl wordt met veel liefde voor je klaargemaakt en ingepakt. Het vlees wordt geleverd in hoogwaardige isolatiezakken met speciale koelelementen. Het vlees blijft dan goed gekoeld. We proberen hiermee zoveel mogelijk afscheid te nemen van de grote piepschuim EPS boxen, wat veel ruimte en onnodige afvalverwerking scheelt. Omdat we tegenwoordig verzenden met Trunkrs Same Day Delivery / Next Day Delivery zijn de pakketten nog maar maximaal 10 uur onderweg.
Reviews
Extra informatie
Gewichten | 500 g., 1000 g. |
---|
Gerelateerde producten
Ribeye Hereford heel
Vanaf € 16,50 Snelle weergaveJodenhaas geportioneerd
€ 5,95 incl. BTWWaardering 5.00 uit 5Snelle weergaveRundernek
Vanaf € 17,95Waardering 5.00 uit 5Snelle weergaveHamburger Black Angus
Vanaf € 1,50Waardering 5.00 uit 5Snelle weergaveOssenhaasspies per 2 stuks vers
€ 9,50 incl. BTW Snelle weergaveRib Roast – Cote de boeuf
Vanaf € 16,80Waardering 4.86 uit 5Snelle weergaveKogelbiefstuk grasgevoerd
€ 7,25 incl. BTWWaardering 5.00 uit 5Snelle weergaveEntrecote vers
Vanaf € 6,50Waardering 5.00 uit 5Snelle weergave
Uitgelichte Producten
- Aanbieding
COTE DE BOEUF STEAK HOLSTEIN DRY AGED
€ 58,50 Snelle weergave - Aanbieding
COTE DE BOEUF HOLSTEIN DRY AGED
Vanaf € 105,75 Snelle weergave - Aanbieding
RIBEYE HEEL HOLSTEIN DRY AGED
Vanaf € 89,10 Snelle weergave - Aanbieding
RIBEYE HOLSTEIN DRY AGED
Vanaf € 19,35 Snelle weergave
Otto – 1 juli 2024
Duncan – 5 mei 2024
Christianne – 26 januari 2024
Richard – 20 december 2023
Simone – 11 december 2023
E A – 30 september 2023
Gerhard – 13 juni 2023
Sylvia – 29 december 2022
Fran – 29 december 2022
Frans – 29 december 2022
Kees – 26 december 2022
Myrthe – 16 december 2022
Carla – 2 september 2022
Harm – 7 februari 2022
Eddie Smit – 5 januari 2022
Wim – 26 december 2021
Bart – 24 december 2021
Erik – 3 mei 2021
Dennis – 6 april 2021