Gratis bezorging v.a. €75,-
  Same Day Delivery*
  Onze pakketten worden verstuurd maandag t/m vrijdag
  België volgende dag verzonden*

Buikspek zonder zwoerd vers

18 review(s)

Hoeveelheid: circa 1000 g.  en 2000 g. stuk zonder zwoerd vacuum verpakt

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Buikspek zonder zwoerd vers

 13,00

Vanaf
incl BTW.

Op voorraad

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!

1000 g. Wissen

Beschrijving

Hoeveelheid: circa 1000 g.  en 2000 g. stuk zonder zwoerd vacuum verpakt

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Buikspek zonder zwoerd vers

Zoete buikspekblokjes van de barbecue

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 PERSONEN

Ingrediënten

Het voorbereidende werk:

  • 1 kg buikspek zonder zwoerd
  • 4 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 el zout

Tijdens het grillen:

  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 50 ml barbecuesaus

Bereidingswijze:

    1. Schep de basterdsuiker en het zout door elkaar en wrijf hiermee het volledige stuk buikspek aan alle kanten in.
    2. Doe het buikspek in een ziplockbag en leg deze bij voorkeur 24 uur in de koelkast.
    3. Haal het buikspek na 24 uur uit de koelkast, spoel hem volledig af onder de koude kraan en dep het vlees vervolgens droog.
    4. Bereid de barbecue voor om te roken. Leg de kolen met twee blokjes kersenhout (of appelhout, dat is ook lekker!) aan de ene kant van de barbecue en zorg aan de andere kant voor een indirect warmtedeel.
    5. Verwarm de ketel naar een temperatuur van 150°C en leg het vlees indirect op de barbecue.
    6. Laat het vlees hier liggen tot het een kerntemperatuur van 80°C heeft bereikt. Bij ons duurde dit zo’n vier uur.
    7. Laat het gerookte buikspek iets afkoelen en snijd het vervolgens in blokjes.
    8. Maak de dry-rub door alle ingrediënten m.u.v. de barbecuesaus te mengen. Wrijf hier de blokjes gerookt buikspek mee in en verdeel de blokjes buikspek over twee aluminium groenteschaaltjes, hier zitten gleuven aan de onderkant – dat is ideaal!
    9. Zet de schaaltjes indirect op de barbecue en laat het vlees nog eens een uurtje staan zodat het nog wat zachter kan worden.
    10. Smeer vervolgens de buikspekblokjes in met je favoriete barbecuesaus en zet de aluminiumbakjes op de kolen.
    11. Rooster de buikspekblokjes nog heel even tot de barbecuesaus donkerder wordt en gekarameliseerd is.

 

 

 

 

 

 

Bron: www.vlees.nl

Receptidee: Roken van buikspek

Extra informatie

Gewichten

1000 g., 2000 g.

18 beoordelingen voor Buikspek zonder zwoerd vers

Jonathan 17 februari 2023

Prima stuk vlees - Goed verpakt en vers.

Hans 27 december 2022

Kerst - Prima

Rene 24 december 2022

Niet ontvangen - Nvt

Guus 21 december 2022

Super - Beter dan verwacht

Harry 8 november 2022

Bacon of Babi Pangang - Ik heb recepten gezien op YouTube. Ik werd ziek van die dunne plakjes uit de supermarkt. Ik ga het nu zelf maken.

Casper 3 november 2022

Gewoon prima. - Een mooi stuk vlees.

John 5 oktober 2022

Goed - Zeer goed

Matthew 6 juli 2022

Lekker vlees. - Het was erg lekker. Alleen heb ik me bereding iets moeten aanpassrn omdat niet het hrle stuk vet aan de bovenkant had en het vlees zonder vet dunner was dan de rest. Hierdoor gekozen om er een soort rollade van te maken.

Grieta 13 mei 2022

Good quality - Good quality

Ruud 4 mei 2022

vlees zeer netjes vacuüm verpakt en gelabeld.. - mijn bestelde vlees was vacuüm verpakt en bestickerd met de gegevens van het vlees en houdbaarheid.. En bezorgd in een piepschuimen doos met koel elementen.. Na openen van de vacuüm zak heb je een zeer mooi stuk “ vers” vlees .. Verder is de prijs t.o.v kwaliteit verhouding perfect ..

Twex 20 april 2022

A bit skinny but ok for curing - See above

Ricardo 27 december 2021

Heerlijk, niks aan hoeven doen - Lekker zeeuwsspek van gemaakt.

Jaspert 25 december 2021

Top - Heerlijk op de bbq. Slowcooking. Recept op site is ook erg goed. Heb mijn Portugese collegas versteld doen staan hoe lekker vlees is met bruine suiker..

Mark 24 december 2021

Mooi stuk buikspek - Wat een mooi stuk buikspek. Goed verpakt. Snel geleverd. Goed gekoeld

Shanna 11 december 2021

Mooie kwaliteit - In het verleden bij andere slagerijen ook besteld, ik kreeg dan regelmatig een stuk met een ongelijk stuk vlees en erg veel vet. Bij de internetslagerij is deze verhouding altijd goed!

Leon Sonnenschein 12 november 2021

goed vlees - goed vlees

Carla 15 oktober 2021

Niet te vet,veel vlees - Prachtig stuk buikspek

Jeroen 23 augustus 2021

BBQ vlees - Lekker stuk buikspek voor op de BBQ.

Stel een vraag over dit product


Winkelwagen
Analytics by Conversios