Voor 10:00 uur besteld, vanavond in huis
  Eenvoudig online vlees bestellen
  Levering in NL en BE
  Gratis bezorging vanaf € 75,-

Buikspek zonder zwoerd vers

Hoeveelheid: circa 1000 g.  en 2000 g. stuk zonder zwoerd vacuum verpakt

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Buikspek zonder zwoerd vers

Vanaf  14,95

1000 g.
  • 1000 g.
  • 2000 g.
Wissen
‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Hoeveelheid: circa 1000 g.  en 2000 g. stuk zonder zwoerd vacuum verpakt

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Buikspek zonder zwoerd vers

Zoete buikspekblokjes van de barbecue

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 PERSONEN

Ingrediënten

Het voorbereidende werk:

  • 1 kg buikspek zonder zwoerd
  • 4 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 el zout

Tijdens het grillen:

  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 50 ml barbecuesaus

Bereidingswijze:

    1. Schep de basterdsuiker en het zout door elkaar en wrijf hiermee het volledige stuk buikspek aan alle kanten in.
    2. Doe het buikspek in een ziplockbag en leg deze bij voorkeur 24 uur in de koelkast.
    3. Haal het buikspek na 24 uur uit de koelkast, spoel hem volledig af onder de koude kraan en dep het vlees vervolgens droog.
    4. Bereid de barbecue voor om te roken. Leg de kolen met twee blokjes kersenhout (of appelhout, dat is ook lekker!) aan de ene kant van de barbecue en zorg aan de andere kant voor een indirect warmtedeel.
    5. Verwarm de ketel naar een temperatuur van 150°C en leg het vlees indirect op de barbecue.
    6. Laat het vlees hier liggen tot het een kerntemperatuur van 80°C heeft bereikt. Bij ons duurde dit zo’n vier uur.
    7. Laat het gerookte buikspek iets afkoelen en snijd het vervolgens in blokjes.
    8. Maak de dry-rub door alle ingrediënten m.u.v. de barbecuesaus te mengen. Wrijf hier de blokjes gerookt buikspek mee in en verdeel de blokjes buikspek over twee aluminium groenteschaaltjes, hier zitten gleuven aan de onderkant – dat is ideaal!
    9. Zet de schaaltjes indirect op de barbecue en laat het vlees nog eens een uurtje staan zodat het nog wat zachter kan worden.
    10. Smeer vervolgens de buikspekblokjes in met je favoriete barbecuesaus en zet de aluminiumbakjes op de kolen.
    11. Rooster de buikspekblokjes nog heel even tot de barbecuesaus donkerder wordt en gekarameliseerd is.

 

 

 

 

 

 

Bron: www.vlees.nl

Receptidee: Roken van buikspek

Reviews

Chris 21 februari 2024

Gert Jan Nap 5 februari 2024

Vincent 11 december 2023

Joop Sleiffer 1 december 2023

Joke 21 november 2023

Jessica de vos 31 oktober 2023

Monique 5 oktober 2023

Berendiena 2 oktober 2023

Arie 21 juli 2023

Richard 19 april 2023

Arie 11 april 2023

Jessica 2 april 2023

Jonathan 17 februari 2023

Hans 27 december 2022

Guus 21 december 2022

Casper 3 november 2022

John 5 oktober 2022

Matthew 6 juli 2022

Grieta 13 mei 2022

Ruud 4 mei 2022

Twex 20 april 2022

Ricardo 27 december 2021

Jaspert 25 december 2021

Mark 24 december 2021

Shanna 11 december 2021

Leon Sonnenschein 12 november 2021

Carla 15 oktober 2021

Jeroen 23 augustus 2021

Meer reviews Minder reviews

Extra informatie

Gewichten

1000 g., 2000 g.

Winkelwagen