Winkelwagen

Buikspek zonder zwoerd

Hoeveelheid: circa 1000 g.  en 2000 g. stuk zonder zwoerd vacuum verpakt

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Hollandse buikspek zonder zwoerd, een klassieke keuze bekend van speklapjes, diepvries geleverd aan één stuk.

Vanaf  14,00

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!

‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Hoeveelheid: circa 1000 g.  en 2000 g. stuk zonder zwoerd vacuum verpakt

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Buikspek zonder zwoerd uit Holland

Onze Hollandse buikspek zonder zwoerd is een echte klassieker, bekend van de populaire speklapjes. Dit mooie stuk buikspek is zorgvuldig geselecteerd en staat voor kwaliteit en smaak.

Dankzij het ontbreken van de zwoerd is dit buikspek perfect voor diverse bereidingswijzen – van krokant gebakken speklapjes tot langzaam gegaarde gerechten waarbij de smaak volledig tot zijn recht komt. Het vlees heeft een mooie marmering, wat zorgt voor een heerlijke sappigheid en een volle smaakbeleving.

Kenmerken:

  • Afkomstig van Hollandse varkens
  • Zonder zwoerd, ideaal voor veelzijdige bereidingen
  • Diepvries geleverd voor optimale versheid
  • Perfect voor speklapjes, BBQ of langzaam garen

Bestel nu en ervaar de kwaliteit van onze ambachtelijke buikspek!

Pork Belly Burnt Ends

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten:

  • 1 kilogram Buikspek (zonder zwoerd)
  • 8 eetlepels BBQ Rub
  • 4 eetlepels Roomboter
  • 4 eetlepels Bruine Basterdsuiker
  • 4 eetlepels Maple Syrup
  • 8 eetlepels BBQ Saus

Overige Benodigdheden:

  • BBQ met Deksel
  • BBQ bestendige Ovenschaal
  • Kersen Rookhout

Instructies

  • Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte warmte en een temperatuur van ongeveer 130 graden.
  • Haal nu het vlees uit de koeling en dep het droog met wat keukenpapier. Snijd losse stukjes vlees en vet weg en snijd het stuk buikspek daarna in gelijke blokjes van ongeveer 4 x 4 cm.
  • Bestrooi de blokjes buikspek vervolgens met je BBQ Rub. Je kunt zelf een rub maken, of je favoriete rub uit onze winkel nemen. Zorg er voor dat alle kanten van de blokjes voorzien zijn van rub.
  • Is de BBQ inmiddels op temperatuur? Voeg dan je rookhout toe. Kersen rookhout past goed bij de smaak van varkensvlees.
  • Leg de blokjes op je BBQ rooster en sluit de BBQ met de deksel. De blokjes buikspek mogen nu 2,5 uur garen. Het enige dat je dus hoeft te doen is de temperatuur van de BBQ af en toe checken.
  • Haal de blokjes buikspek na 2,5 uur van de BBQ en doe ze in een BBQ bestendige ovenschaal of aluminium wegwerp BBQ schaal.
  • Verdeel nu de suiker, maple syrup en roomboter over de blokjes en zet de schaal op de BBQ. Sluit de BBQ weer met de deksel en laat deze gesloten voor 2 uur.
  • Haal na 2 uur de schaal weer van de BBQ en haal de blokjes buikspek er uit. Maak je schaal schoon of neem een nieuwe schaal en doe hier de blokjes buikspek in.
  • Voeg de BBQ saus toe en meng de blokjes door de saus, tot ze aan alle kanten bedekt zijn.
  • Zet de schaal nog één keer op de BBQ, voor ongeveer 20 minuten, zodat de saus lekker kan karameliseren. Serveer de Pork Belly Burnt Ends vervolgens direct, met wat prikkertjes om ze uit de schaal te prikken.

Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

Bron: www.vlees.nl

Receptidee: Roken van buikspek

Reviews

Hightree 28 januari 2025

Jaspert 27 december 2024

Victor 22 november 2024

Diana 9 november 2024

marcel 4 september 2024

Paul 9 juli 2024

Mattheus 10 mei 2024

Duncan 5 mei 2024

Walter 29 april 2024

Arie 23 april 2024

Netty 16 april 2024

Gert Jan Nap 24 maart 2024

Chris 21 februari 2024

Gert Jan Nap 5 februari 2024

Vincent 11 december 2023

Joop Sleiffer 1 december 2023

Joke 21 november 2023

Jessica de vos 31 oktober 2023

Monique 5 oktober 2023

Berendiena 2 oktober 2023

Arie 21 juli 2023

Richard 19 april 2023

Arie 11 april 2023

Jessica 2 april 2023

Jonathan 17 februari 2023

Hans 27 december 2022

Guus 21 december 2022

Casper 3 november 2022

John 5 oktober 2022

Matthew 6 juli 2022

Grieta 13 mei 2022

Ruud 4 mei 2022

Twex 20 april 2022

Ricardo 27 december 2021

Jaspert 25 december 2021

Mark 24 december 2021

Shanna 11 december 2021

Leon Sonnenschein 12 november 2021

Carla 15 oktober 2021

Jeroen 23 augustus 2021

Meer reviews Minder reviews

Extra informatie

Gewichten

1000 g., 2000 g.

Gerelateerde producten

Uitgelichte Producten

0