Gratis bezorging v.a. €75,-
  Same Day Delivery*
  Onze pakketten worden verstuurd maandag t/m vrijdag
  België volgende dag verzonden*

Buikspek zonder zwoerd vers

Hoeveelheid: circa 1000 g.  en 2000 g. stuk zonder zwoerd vacuum verpakt

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Buikspek zonder zwoerd vers

Vanaf  14,95

1000 g.
  • 1000 g.
  • 2000 g.
Wissen
‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Hoeveelheid: circa 1000 g.  en 2000 g. stuk zonder zwoerd vacuum verpakt

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Buikspek zonder zwoerd vers

Zoete buikspekblokjes van de barbecue

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 PERSONEN

Ingrediënten

Het voorbereidende werk:

  • 1 kg buikspek zonder zwoerd
  • 4 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 el zout

Tijdens het grillen:

  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 50 ml barbecuesaus

Bereidingswijze:

    1. Schep de basterdsuiker en het zout door elkaar en wrijf hiermee het volledige stuk buikspek aan alle kanten in.
    2. Doe het buikspek in een ziplockbag en leg deze bij voorkeur 24 uur in de koelkast.
    3. Haal het buikspek na 24 uur uit de koelkast, spoel hem volledig af onder de koude kraan en dep het vlees vervolgens droog.
    4. Bereid de barbecue voor om te roken. Leg de kolen met twee blokjes kersenhout (of appelhout, dat is ook lekker!) aan de ene kant van de barbecue en zorg aan de andere kant voor een indirect warmtedeel.
    5. Verwarm de ketel naar een temperatuur van 150°C en leg het vlees indirect op de barbecue.
    6. Laat het vlees hier liggen tot het een kerntemperatuur van 80°C heeft bereikt. Bij ons duurde dit zo’n vier uur.
    7. Laat het gerookte buikspek iets afkoelen en snijd het vervolgens in blokjes.
    8. Maak de dry-rub door alle ingrediënten m.u.v. de barbecuesaus te mengen. Wrijf hier de blokjes gerookt buikspek mee in en verdeel de blokjes buikspek over twee aluminium groenteschaaltjes, hier zitten gleuven aan de onderkant – dat is ideaal!
    9. Zet de schaaltjes indirect op de barbecue en laat het vlees nog eens een uurtje staan zodat het nog wat zachter kan worden.
    10. Smeer vervolgens de buikspekblokjes in met je favoriete barbecuesaus en zet de aluminiumbakjes op de kolen.
    11. Rooster de buikspekblokjes nog heel even tot de barbecuesaus donkerder wordt en gekarameliseerd is.

 

 

 

 

 

 

Bron: www.vlees.nl

Receptidee: Roken van buikspek

Reviews

Goed

mooi stukje vlees

Arie 21 juli 2023

Heerlijk spek

Heerlijk spek.lekker op de bbq gedaan

Richard 19 april 2023

Goed

Perfect

Arie 11 april 2023

Prachtig stuk vlees

Heerlijk babi pangang van gemaakt. Vetrand precies goed. Was heerlijk

Jessica 2 april 2023

Prima stuk vlees

Goed verpakt en vers.

Jonathan 17 februari 2023

Kerst

Prima

Hans 27 december 2022

Super

Beter dan verwacht

Guus 21 december 2022

Gewoon prima.

Een mooi stuk vlees.

Casper 3 november 2022

Goed

Zeer goed

John 5 oktober 2022

Lekker vlees.

Het was erg lekker. Alleen heb ik me bereding iets moeten aanpassrn omdat niet het hrle stuk vet aan de bovenkant had en het vlees zonder vet dunner was dan de rest. Hierdoor gekozen om er een soort rollade van te maken.

Matthew 6 juli 2022

Good quality

Good quality

Grieta 13 mei 2022

vlees zeer netjes vacuüm verpakt en gelabeld..

mijn bestelde vlees was vacuüm verpakt en bestickerd met de gegevens van het vlees en houdbaarheid.. En bezorgd in een piepschuimen doos met koel elementen.. Na openen van de vacuüm zak heb je een zeer mooi stuk “ vers” vlees .. Verder is de prijs t.o.v kwaliteit verhouding perfect ..

Ruud 4 mei 2022

A bit skinny but ok for curing

See above

Twex 20 april 2022

Heerlijk, niks aan hoeven doen

Lekker zeeuwsspek van gemaakt.

Ricardo 27 december 2021

Top

Heerlijk op de bbq. Slowcooking. Recept op site is ook erg goed. Heb mijn Portugese collegas versteld doen staan hoe lekker vlees is met bruine suiker..

Jaspert 25 december 2021

Mooi stuk buikspek

Wat een mooi stuk buikspek. Goed verpakt. Snel geleverd. Goed gekoeld

Mark 24 december 2021

Mooie kwaliteit

In het verleden bij andere slagerijen ook besteld, ik kreeg dan regelmatig een stuk met een ongelijk stuk vlees en erg veel vet. Bij de internetslagerij is deze verhouding altijd goed!

Shanna 11 december 2021

goed vlees

goed vlees

Leon Sonnenschein 12 november 2021

Niet te vet,veel vlees

Prachtig stuk buikspek

Carla 15 oktober 2021

BBQ vlees

Lekker stuk buikspek voor op de BBQ.

Jeroen 23 augustus 2021

Meer reviews Minder reviews

Extra informatie

Gewichten

1000 g., 2000 g.

Winkelwagen