Winkelwagen

Buikspek zonder zwoerd Krullvarken

Hoeveelheid: circa 1 kg. of 1.5 kg. stuk zonder zwoerd

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Buikspek zonder zwoerd van het Hollands Krullvarken

Vanaf  15,00

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!

-Verlaag de producthoeveelheid. +Verhoog de product hoeveelheid.
‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Buikspek zonder zwoerd Krullvarken

Hoeveelheid: circa 1 kg. of 1.5 kg.  stuk zonder zwoerd

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Krull varkensvlees kopen

Van het krulvarken kunnen we verschillende stukken vlees gebruiken. Met het Krull varkensgehakt maakt u zeer smaakvolle gehaktballen. De procureurlapjes zijn fantastisch voor op de barbecue of gewoon in de pan. Kortom: een goed verzorgd varken voor het lekkerste vlees. Zo garanderen we u kwaliteitsvlees met een eerlijke en duurzame herkomst.

Varkensstal het Krullvarken

Een wroetstal geeft het varken de gelegenheid het natuurlijke wroetgedrag te vertonen. De varkens hebben meer bewegingsruimte dan in reguliere stallen. En de dikke laag strooisel zorgt voor een comfortabel ligbed waar de varkens heerlijk op kunnen rusten en in kunnen wroeten.

Wroetstal

Door de goede leefomstandigheden zijn de varkens actief en attent en vertonen hun natuurlijk wroetend gedrag. Een wroetstal is diervriendelijk en duurzaam. Hoezo? Nou, zo:

BETERE LEEFOMSTANDIGHEDEN

  • Comfortabel ligbed van houtkrullen en zaagsel om in te wroeten

  • Schone hokken, omdat de varkens bevuild strooisel zelf weg werken

  • Betere levensruimte (meer oppervlak dan in traditioneel stalsysteem)

  • Leven in relatief grote groepen (een varken is een groepsdier)

  • Stallen met grote luchtinhoud en veel daglicht

  • Minder uitstoot van ammoniak door binding met strooisel, waardoor mineralen in de akkerbouw beter benut worden

BETERE VERZORGING

  • Geen gebruik van preventieve antibiotica

  • De varkens worden niet gecastreerd

BETER VOER

  • Streven naar het zoveel mogelijk gebruik van granen die in de regio geteeld zijn

  • Vaste mest gaat naar akkerbouwers waar graan gekocht wordt, waardoor er een   kringloop ontstaat.

Zoete buikspekblokjes van de barbecue

Pork belly burnt ends – burnt ends van buikspek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 PERSONEN

Ingrediënten

Het voorbereidende werk:

  • 1 kg buikspek zonder zwoerd
  • 4 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 el zout

Tijdens het grillen:

  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 50 ml barbecuesaus

Bereidingswijze:

    1. Schep de basterdsuiker en het zout door elkaar en wrijf hiermee het volledige stuk buikspek aan alle kanten in.
    2. Doe het buikspek in een ziplockbag en leg deze bij voorkeur 24 uur in de koelkast.
    3. Haal het buikspek na 24 uur uit de koelkast, spoel hem volledig af onder de koude kraan en dep het vlees vervolgens droog.
    4. Bereid de barbecue voor om te roken. Leg de kolen met twee blokjes kersenhout (of appelhout, dat is ook lekker!) aan de ene kant van de barbecue en zorg aan de andere kant voor een indirect warmtedeel.
    5. Verwarm de ketel naar een temperatuur van 150°C en leg het vlees indirect op de barbecue.
    6. Laat het vlees hier liggen tot het een kerntemperatuur van 80°C heeft bereikt. Bij ons duurde dit zo’n vier uur.
    7. Laat het gerookte buikspek iets afkoelen en snijd het vervolgens in blokjes.
    8. Maak de dry-rub door alle ingrediënten m.u.v. de barbecuesaus te mengen. Wrijf hier de blokjes gerookt buikspek mee in en verdeel de blokjes buikspek over twee aluminium groenteschaaltjes, hier zitten gleuven aan de onderkant – dat is ideaal!
    9. Zet de schaaltjes indirect op de barbecue en laat het vlees nog eens een uurtje staan zodat het nog wat zachter kan worden.
    10. Smeer vervolgens de buikspekblokjes in met je favoriete barbecuesaus en zet de aluminiumbakjes op de kolen.
    11. Rooster de buikspekblokjes nog heel even tot de barbecuesaus donkerder wordt en gekarameliseerd is.

 

 

 

 

 

 

Bron: www.vlees.nl

Receptidee: Roken van buikspek

Reviews

Monique 23 oktober 2024

marcel 4 september 2024

pieter 20 februari 2024

John 31 januari 2024

Han 18 december 2023

Robin 27 maart 2023

Arjen 24 mei 2022

P 18 februari 2022

Chantal 20 juni 2021

Jhp 22 mei 2021

Jan 12 mei 2021

Inge 19 april 2021

Riens 1 april 2021

Meer reviews Minder reviews

Extra informatie

GewichtN/B

Gerelateerde producten

  • Varkensprocureur Krullvarken

    Vanaf  7,95
    In mijn winkelwagen
  • Rib Roast – Cote de boeuf

    Vanaf  16,80
    In mijn winkelwagen
  • Houthakkerssteak

    Vanaf  3,75
    In mijn winkelwagen
  • Varkensprocureur lapjes Krullvarken naturel

     3,95 incl. BTW
  • Jodenhaas Iers vers

    Vanaf  15,00
    In mijn winkelwagen
  • Uitgelichte Producten

  • RIBEYE HOLSTEIN DRY AGED

    Vanaf  20,60
    In mijn winkelwagen
  • ENTRECOTE HOLSTEIN DRY AGED

    Vanaf  15,80
    In mijn winkelwagen
  • Verrassingspakket 2 KG mix aanbieding

     35,00 incl. BTW
  • 0