Buikspek zonder zwoerd Krullvarken
Hoeveelheid: circa 1 kg. of 1.5 kg. stuk zonder zwoerd
- Herkomst: Holland
- Leveringsconditie: Diepvries
- Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen
Buikspek zonder zwoerd van het Hollands Krullvarken
Vanaf € 15,00
Voor 23:59 besteld, morgen in huis!
- Klantenbeoordeling 9.2/10 uit 4220 reviews
- Bestel voor 23:59 uur en ontvang je bestelling de volgende werkdag.
- Horecavlees rechtstreeks vanuit onze horecaslagerij bij u thuis bezorgd.
- Same Day delivery*
- Optimaal gekoeld, verpakt in isolatie met droogijs en ijspacks.
Beschrijving
Buikspek zonder zwoerd Krullvarken
Hoeveelheid: circa 1 kg. of 1.5 kg. stuk zonder zwoerd
- Herkomst: Holland
- Leveringsconditie: Diepvries
- Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen
Krull varkensvlees kopen
Van het krulvarken kunnen we verschillende stukken vlees gebruiken. Met het Krull varkensgehakt maakt u zeer smaakvolle gehaktballen. De procureurlapjes zijn fantastisch voor op de barbecue of gewoon in de pan. Kortom: een goed verzorgd varken voor het lekkerste vlees. Zo garanderen we u kwaliteitsvlees met een eerlijke en duurzame herkomst.
Varkensstal het Krullvarken
Een wroetstal geeft het varken de gelegenheid het natuurlijke wroetgedrag te vertonen. De varkens hebben meer bewegingsruimte dan in reguliere stallen. En de dikke laag strooisel zorgt voor een comfortabel ligbed waar de varkens heerlijk op kunnen rusten en in kunnen wroeten.
Wroetstal
Door de goede leefomstandigheden zijn de varkens actief en attent en vertonen hun natuurlijk wroetend gedrag. Een wroetstal is diervriendelijk en duurzaam. Hoezo? Nou, zo:
BETERE LEEFOMSTANDIGHEDEN
Comfortabel ligbed van houtkrullen en zaagsel om in te wroeten
Schone hokken, omdat de varkens bevuild strooisel zelf weg werken
Betere levensruimte (meer oppervlak dan in traditioneel stalsysteem)
Leven in relatief grote groepen (een varken is een groepsdier)
Stallen met grote luchtinhoud en veel daglicht
Minder uitstoot van ammoniak door binding met strooisel, waardoor mineralen in de akkerbouw beter benut worden
BETERE VERZORGING
Geen gebruik van preventieve antibiotica
De varkens worden niet gecastreerd
BETER VOER
Streven naar het zoveel mogelijk gebruik van granen die in de regio geteeld zijn
Vaste mest gaat naar akkerbouwers waar graan gekocht wordt, waardoor er een kringloop ontstaat.
Zoete buikspekblokjes van de barbecue
Pork belly burnt ends – burnt ends van buikspek
4 PERSONEN
Ingrediënten
Het voorbereidende werk:
- 1 kg buikspek zonder zwoerd
- 4 el donkerbruine basterdsuiker
- 1 el zout
Tijdens het grillen:
- 2 el donkerbruine basterdsuiker
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl uienpoeder
- 1/4 tl cayennepeper
- 50 ml barbecuesaus
Bereidingswijze:
- Schep de basterdsuiker en het zout door elkaar en wrijf hiermee het volledige stuk buikspek aan alle kanten in.
- Doe het buikspek in een ziplockbag en leg deze bij voorkeur 24 uur in de koelkast.
- Haal het buikspek na 24 uur uit de koelkast, spoel hem volledig af onder de koude kraan en dep het vlees vervolgens droog.
- Bereid de barbecue voor om te roken. Leg de kolen met twee blokjes kersenhout (of appelhout, dat is ook lekker!) aan de ene kant van de barbecue en zorg aan de andere kant voor een indirect warmtedeel.
- Verwarm de ketel naar een temperatuur van 150°C en leg het vlees indirect op de barbecue.
- Laat het vlees hier liggen tot het een kerntemperatuur van 80°C heeft bereikt. Bij ons duurde dit zo’n vier uur.
- Laat het gerookte buikspek iets afkoelen en snijd het vervolgens in blokjes.
- Maak de dry-rub door alle ingrediënten m.u.v. de barbecuesaus te mengen. Wrijf hier de blokjes gerookt buikspek mee in en verdeel de blokjes buikspek over twee aluminium groenteschaaltjes, hier zitten gleuven aan de onderkant – dat is ideaal!
- Zet de schaaltjes indirect op de barbecue en laat het vlees nog eens een uurtje staan zodat het nog wat zachter kan worden.
- Smeer vervolgens de buikspekblokjes in met je favoriete barbecuesaus en zet de aluminiumbakjes op de kolen.
- Rooster de buikspekblokjes nog heel even tot de barbecuesaus donkerder wordt en gekarameliseerd is.
Bron: www.vlees.nl
Receptidee: Roken van buikspek
Reviews
Extra informatie
Gewicht | N/B |
---|
Gerelateerde producten
Biefstukspies per 2
€ 6,00 incl. BTWWaardering 5.00 uit 5
Monique – 23 oktober 2024
marcel – 4 september 2024
pieter – 20 februari 2024
John – 31 januari 2024
Han – 18 december 2023
Robin – 27 maart 2023
Arjen – 24 mei 2022
P – 18 februari 2022
Chantal – 20 juni 2021
Jhp – 22 mei 2021
Jan – 12 mei 2021
Inge – 19 april 2021
Riens – 1 april 2021