Gratis bezorging v.a. €65,-
  Voor 12:00 besteld, morgen in huis*
  Onze pakketten worden verstuurd maandag t/m donderdag
  3650 afhaallocaties in Nederland en België

Wagyu stoofvlees

0 review(s)

Hoeveelheid: 500 g. vacuüm verpakt

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

 17,50


incl BTW.

Op voorraad

Voor 12:00 besteld, morgen in huis!

Toevoegen aan favorieten Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten

Beschrijving

Hoeveelheid: 500 g. vacuüm verpakt

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Wagyu Stoofvlees

Het Wagyu stoofvlees is extra mooi gemarmerd en zorgen voor een heerlijke smaakbeleving. Het intramusculair vet zorgt voor de malsheid van het vlees.

Runderstoofvlees

Stoofvlees is de algemene benaming voor vlees dat op laag vuur gedurende lange tijd gegaard is om het mals te maken. Tijdens het sudderen worden stoffen als collageen en elastine afgebroken die het vlees stug houden. Doordat de structuur van rundvlees uit vezels bestaat, valt het na het sudderen in draden uit elkaar.

Stoof van Wagyu rundvlees

Benodigde ingrediënten:
1 pond wagyu stoofvlees, 4 laurierblaadjes, 1 winterwortel, 1 prei, bosui, 2 witte uien, knoflook, 3 dl rode wijn, 1 liter bouillon, mix van gedroogde kruiden (korianderzaad, venkel zaad, komijn, zeezout en peperkorrels).Snipper de uien en hak de knoflook in stukjes. Zet dit alles aan met wat roomboter en olijfolie in een grote pan. Laat het vlees rondom bruin worden (let op dat je het vuur niet te hoog hebt, anders verbrandt de boter). Snijdt ondertussen de winterwortel in reepjes en voeg deze vervolgens toe, samen met de laurier. Voeg vervolgens de rode wijn en de bouillon toe.Neem een vijzel en doe hierin een paar eetlepels van de gedroogde kruiden (korianderzaad, venkelzaad, komijn, peperkorrels en zeezout). Maal dit fijn in de vijzel, voeg eventueel een beetje olie toe om het te vergemakkelijken. Als het een fijne pasta is geworden, voeg je dit toe aan de pan. Laat het geheel een 2-3 uur op een laag vuurtje stoven. Proef na 2-3 uur of het vlees voldoende gegaard is, zo niet laat je het nog een uurtje stoven. Eventueel (als de stoof te droog wordt door reductie) voeg je nog wat bouillon en-of water toe (let op als je water toevoegt wordt de smaak vlakker). Ongeveer een half uur voordat je stoof klaar is, voeg je de gehakte prei en bosui toe en laat je dit nog even zachtjes een half uurtje meestoven. Eet dit gerecht bijvoorbeeld met wat aardappelpuree.

Wees de eerste om “Wagyu stoofvlees” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Stel een vraag over dit product