Gratis bezorging v.a. €60,-
  Voor 12:00 besteld, morgen in huis*
  Onze pakketten worden verstuurd maandag t/m donderdag
  3650 afhaallocaties in Nederland en België

Wagyu Staartstuk-Picanha

0 review(s)

Wagyu Staartstuk-Picanha

Hoeveelheid: ca. 1800 g.  vacuüm verpakt

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Wagyu Staartstuk-Picanha uit Holland

 75,00


incl BTW.

Niet op voorraad

Toevoegen aan favorieten Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten

Uitverkocht

Beschrijving

Wagyu Staartstuk-Picanha

Hoeveelheid: ca. 1800 g.  vacuüm verpakt

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Een heerlijk, mals stuk rundvlees, waar altijd een mooie laag vet op moet zitten. In Zuid-Amerika is dit hét vlees voor op de barbecue.

Dit malse stuk vlees bevind zich net boven de staart op de rug. Het vetrandje zorgt voor een subtiele, maar vooral malse smaak.

Bereiding op de BBQ

Receptidee: Hill Country Picanha

De voorbereiding

Haal het vlees zo’n 2-3 uur voor het grillen uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Verwarm de grill (gas of houtskool) tot ca. 175-200°C. Richt je barbecue in voor de indirecte grillmethode, zo werkt je barbecue straks als een hete luchtoven.

Hak de kruiden, zout en peper allemaal fijn en meng ze doorelkaar. Leg het kruidenmengsel op een werkplank. Dep het vlees eventueel droog met keukenpapier. Snijd de spekkant ongeveer een halve centimeter (tot aan de vleeslaag en in de vorm van ruitjes) in en haal het door het kruidenmengsel. Ga je voor extra smaak? Leg dan het gekruide vlees, afgedekt, in de koelkast en laat het geheel een nachtje doortrekken.

Bereiding staartstuk op de barbecue

Laat het vlees kort dichtschroeien op de directe grillmethode en leg het vervolgens met de vetrand omhoog naast de kolen (de indirecte methode) op het rooster en doe het deksel erop. Houd met een kerntemperatuurmeter de garing in de gaten. Draai het vlees halverwege de bereidingstijd (kerntemperatuur van ±30°C) om. Let op, het vet van het spek kan kort vlam vatten!

Haal het vlees bij het bereiken van een kerntemperatuur van 58-60°C van de barbecue. Dat is na ongeveer 1¾ -2¼ uur. Laat het vervolgens zo’n 10 minuten rusten in aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat de vleessappen terug in het vlees trekken en zich gelijk verdelen.

Verwijder overtollig vet naar behoefte en snijd het vlees tegen de draad in plakken van ongeveer een centimeter. Serveer het vlees warm met bijgerechten zoals een knapperige salade en vers bruin brood.

Extra informatie

Gewichten

1500 g., 1600 g., 1700 g., 1800 g., 1900 g., 2000 g., 2200 g.

Wees de eerste om “Wagyu Staartstuk-Picanha” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 + zeven =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Stel een vraag over dit product