Gratis bezorging v.a. €60,-
  Voor 12:00 besteld, morgen in huis*
  Onze pakketen worden verstuurd maandag t/m donderdag
  3650 afhaallocaties in Nederland en België

Wagyu staartstuk Grain Fed

1 review(s)

Wagyu staartstuk Grain Fed

  • Herkomst: Australie
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C

 105,00

Vanaf
incl BTW.

Op voorraad

Voor 12:00 besteld, morgen in huis!

Toevoegen aan favorieten Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
Wissen

Beschrijving

Wagyu staartstuk Grain Fed

Jacks Creek Wagyu

Verras uw zelf of en of uw gasten met dit mooiste stukje rundvlees van de beste kwaliteit, Wagyu Australian grain fed.

Het superieure Australische Wagyu merk: Onze Wagyu is graan gevoerd voor 450 dagen zonder toegevoegde hormonen, en wordt op een speciaal dieet van granen gezet om de zeer gemarmerde kenmerken van Wagyu rundvlees te genereren.

Vlak voor de staart van het rund zit het staartstuk. Een heerlijk, mals stuk rundvlees, waar altijd een mooie laag vet op moet zitten. Het is dik en rozerood, driehoekig van vorm en licht met vet dooraderd.

In Zuid/Amerika is dit hét vlees voor op de barbecue, in plakken gesneden als steaks. Ook kunt u het grillen of in zijn geheel, gemarineerd bereiden.

Staartstuk-Picanha

Onze Jack Creek beoordelingssysteem biedt alle marmer scores van 3 tot 9+ aan.
Jack’s Creek Wagyu word gerijpt om een perfecte eet ervaring te creëren.

Jack’s Creek Wagyu Beef:

• F1-F4 Wagyu
• 450 dagen graan gevoerd
• Geen toegevoegde hormonen
• Vrij van antibiotic
• Halal Accredited
• EU Accredited
Rund specificaties:
• F3 Tajima Wagyu (88%) x Black Angus (12%)
• 0% Euro, Bos Indicus en melkrassen
• Hormoon (HGP) vrij

Een heerlijk, mals stuk rundvlees, waar altijd een mooie laag vet op moet zitten. In Zuid-Amerika is dit hét vlees voor op de barbecue.

Dit malse stuk vlees bevind zich net boven de staart op de rug. Het vetrandje zorgt voor een subtiele, maar vooral malse smaak.

Bereiding op de BBQ

Receptidee: Hill Country Picanha

De voorbereiding

Haal het vlees zo’n 2-3 uur voor het grillen uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Verwarm de grill (gas of houtskool) tot ca. 175-200°C. Richt je barbecue in voor de indirecte grillmethode, zo werkt je barbecue straks als een hete luchtoven.

Hak de kruiden, zout en peper allemaal fijn en meng ze doorelkaar. Leg het kruidenmengsel op een werkplank. Dep het vlees eventueel droog met keukenpapier. Snijd de spekkant ongeveer een halve centimeter (tot aan de vleeslaag en in de vorm van ruitjes) in en haal het door het kruidenmengsel. Ga je voor extra smaak? Leg dan het gekruide vlees, afgedekt, in de koelkast en laat het geheel een nachtje doortrekken.

Bereiding staartstuk op de barbecue

Laat het vlees kort dichtschroeien op de directe grillmethode en leg het vervolgens met de vetrand omhoog naast de kolen (de indirecte methode) op het rooster en doe het deksel erop. Houd met een kerntemperatuurmeter de garing in de gaten. Draai het vlees halverwege de bereidingstijd (kerntemperatuur van ±30°C) om. Let op, het vet van het spek kan kort vlam vatten!

Haal het vlees bij het bereiken van een kerntemperatuur van 58-60°C van de barbecue. Dat is na ongeveer 1¾ -2¼ uur. Laat het vervolgens zo’n 10 minuten rusten in aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat de vleessappen terug in het vlees trekken en zich gelijk verdelen.

Verwijder overtollig vet naar behoefte en snijd het vlees tegen de draad in plakken van ongeveer een centimeter. Serveer het vlees warm met bijgerechten zoals een knapperige salade en vers bruin brood.

Extra informatie

Gewicht Niet beschikbaar
Gewichten

1300 g., 1700 g., 1800 g., 1900 g., 2300 g., 2400 g., 2600 g., 2900 g.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


1 beoordeling voor Wagyu staartstuk Grain Fed

  1. R. Jansen

    Zeer te spreken over deze kwaliteit. Top


Stel een vraag over dit product