Gratis bezorging v.a. €65,-
  Voor 23:59 besteld, morgen in huis*
  Onze pakketten worden verstuurd maandag t/m vrijdag
  3650 afhaallocaties in Nederland en België

Varkensprocureur vers

1 review(s)

Hoeveelheid: vanaf ca. 500 g. en 1 kg. per stuk vacuüm verpakt

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Varkensprocureur/ varkensnek zonder been van het Hollands Wroetvarken

9,95

Vanaf
incl BTW.

Op voorraad

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!

  • 1000 g.
  • 2000 g.
Wissen

Beschrijving

Varkensprocureur vers

Hoeveelheid: vanaf ca. 1000 g. 2000 g. per stuk vacuüm verpakt

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Varkensprocureur – Varkensnek zonder been

De procureur is een sappig stukje vlees, afkomstig uit de nek van het varken. Daarom wordt het ook wel eens de varkensnek genoemd. De procureur wordt vaak gebruikt om te serveren als braadstuk of om pulled pork van te maken. Daarnaast is het een ideaal stuk vlees om te bereiden op de barbecue! Varkensprocureur leent zicht namelijk uitermate goed voor slow cooking. Daarbij wordt het vlees op een zeer lage temperatuur, langdurig gegaard. Daardoor blijft het mooi rosé, sappig en zijdezacht van structuur. Vlak voor het serveren wordt de procureur kort opgebakken of op de BBQ gegrild voor een smakelijk korstje en intense smaak.

Receptidee voor procureur – pulled pork

Bereiding van Pulled Pork

Een Kamado grill is niet direct noodzakelijk, maar wel erg makkelijk om de temperatuur te kunnen controleren.

Circa 6 personen (2-2,5 kg varkensprocureur)

  • Chipotle BBQ rub
  • wrijf de rub goed in de procureur en laat een hele nacht intrekken.
  • een aparte regel voor de barbecue, zorg dat die beslist rond de 100ºC is gestookt, indirect, en let er ook gedurende het garen op dat dat zo blijft.
  • leg de procureur op het rooster met de vette kant naar boven en zet een bakje vocht (water of bier) onder het rooster. Sluit de barbecue
  • breng in 8 tot 12 uur uur naar 82ºC kerntemperatuur.
  • laat de gare procureur 30 minuten afkoelen en trek het vlees met je vingers uit elkaar. Hoe voorzichtiger en langzamer je dit doet hoe mooier het eindresultaat.

Classic coleslaw

Een onmisbaar ingrediënt bij elke barbecue.

Ingrediënten:

  • 1 kg Gesneden witte(en/of andere) kool
  • 200 gram Wortel, julienne gesneden
  • 1 Fijn gesneden ui
  • 3 Stelen fijn gesneden bleekselderij
  • 1 Prei in dunne ringen

Verder nodig:

Voorbereiden:

Maak de coleslaw een dag van tevoren. Dan is ‘ie het lekkerst.

Bereiden:

Meng de kool, wortel, ui, selderij en prei met wat peper, zout en een klein scheutje azijn. Maak ‘m af met je favoriete dressing. Wij gebruiken Alabama White sauce.

Serveren: lekker op een broodje met pulled pork, brisket of bbq sausage. Als basis voor salades, of als bijgerecht. Enjoy!

1 beoordelingen voor Varkensprocureur vers

Maud 15 augustus 2021

Heerlijk - Heerlijk na 10 u slow.

Stel een vraag over dit product


LET OP: DEZE WEEK IS VOLGEBOEKT, LEVERING WEER VANAF MAANDAG 6 SEPTMBER

EXCUSES VOOR HET ONGEMAK

Winkelwagen
  • No products in the cart.