Gratis bezorging v.a. €75,-
  Same Day Delivery*
  Onze pakketten worden verstuurd maandag t/m vrijdag
  België volgende dag verzonden*

Tournedos

Hoeveelheid: ca. 150 g. 200 g. of 250 g. vacuüm verpakt

  • Herkomst: Zuid-Amerikaans
  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Tournedos

Onze tournedos snijden we vers van de Ierse ossenhaas.

 0,00

Dit product is momenteel niet op voorraad.

‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Tournedos

Tournedos kopen? De Internetslagerij biedt een ruim assortiment heerlijke beef boutique producten, waaronder tournedos vlees. U heeft keuze uit 150 gram, 200 gram en 250 gram. Bent u op zoek naar een luxe stuk vlees om u diner mee compleet te maken? Laat u dan verrassen door de heerlijke smaak en kwaliteit van onze verse tournedos.

Tournedos kopen

Tournedos kopen gaat snel en eenvoudig via onze webshop. Dit stukje vlees is afkomstig uit het lager gedeelte van de rug van het rund. Het is het middelste deel van de ossenhaas. Een dubbele tournedos noemen we een chateaubriand.

Aangezien deze spier relatief weinig intensieve arbeid hoefde te verrichten is het vlees extra mals! Bovendien heeft het een fijne structuur en bevat weinig vet. Wij importeren ons vlees uit Zuid-Amerika. Hier heeft het rund de ruimte en goede voeding gehad om een lang, gezond leven te kunnen leiden. De verste tournedos koopt u bij de Internetslagerij.

Tournedos bakken

Tournedos bakken doet u in een pan. Volg de volgende stappen voor de bereiding van het vlees:

  1. Pel de sjalotjes en het teentje knoflook. Snijd de sjalotjes in vieren. Snipper de knoflook. Knip de rozemarijn in toefjes.
  2. Roer de helft van de knoflook door de olie.
  3. Smelt 30 g boter en fruit de sjalotjes met de rest van de knoflook en 3 toefjes rozemarijn 5 minuten. Voeg de wijn toe en breng het aan de kook.
  4. Voeg de fond toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de saus zachtjes totdat de sjalotjes gaar zijn. Neem de pan van het vuur.
  5. Wrijf het vlees in met de knoflookolie. Prik met een scherp mes gaatjes in de zijkanten en steek er rozemarijn in. Bestrooi het vlees met peper.
  6. Bakkerel de tournedos in een koekenpan bruin en rosé.
  7. Verwarm de saus en breng deze op smaak met de mosterd, zout en peper.
  8. Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten. Bestrooi het met zout. Serveer met de saus. Na een paar minuten is het klaar!

Online tournedos bestellen bij de Internetslagerij

Bij de Internetslagerij kunt u snel en eenvoudig tournedos bestellen. Het vlees is gesneden door echte vakmensen. Wij verzenden het vlees zo snel mogelijk na het versnijden. Dit zorgt er voor dat het product zo vers mogelijk bij u aankomt! Bestelt u voor 12:00 uur op een werkdag? Dan heeft u uw bestelling morgen al in huis.

Heeft u nog vragen over onze producten? Neem dan contact met ons op via de telefoon of E-mail. We staan u graag te woord. Heeft u al een beslissing genomen? Koop vandaag nog een heerlijk stukje tournedos!

Hoeveelheid: ca. 150 g. 200 g. of 250 g. vacuüm verpakt

  • Herkomst: Zuid-Amerikaans
  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Tournedos met rozemarijn en wijnsaus

Bereidingstijd 60 min         4 personen

Tournedos met rozemarijn en wijnsaus

 

 

Bereiding

  1. Pel de sjalotjes en het teentje knoflook. Snijd de sjalotjes in vieren. Snipper de knoflook. Knip de rozemarijn in toefjes.
  2. Roer de helft van de knoflook door de olie.
  3. Smelt 30 g boter en fruit de sjalotjes met de rest van de knoflook en 3 toefjes rozemarijn 5 minuten. Voeg de wijn toe en breng het aan de kook.
  4. Voeg de fond toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de saus zachtjes totdat de sjalotjes gaar zijn. Neem de pan van het vuur.
  5. Wrijf de tournedos in met de knoflookolie. Prik met een scherp mes gaatjes in de zijkanten en steek er rozemarijn in. Bestrooi het vlees met peper.
  6. Bakkerel de tournedos in een koekenpan bruin en rosé.
  7. Verwarm de saus en breng deze op smaak met de mosterd, zout en peper.
  8. Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten. Bestrooi het met zout. Serveer met de saus.

Lekker met risotto met groene asperges.

Tip Wanneer u mooie takjes rozemarijn kunt kopen, kunt u ze ook om de tournedos heen binden. Gebruik hiervoor een katoenen draad.

Ingrediënten

  •  4 tournedos (2 cm dik)
  • 250 g sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes rozemarijn
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 30 g boter
  • 1 dl rode wijn
  • 2 dl fond (runder)
  • 1 eetlepel mosterd (grove)
  • snufje zout
  • snufje peper (versgemalen)

Bron: www.vlees.nl

Reviews

Extra informatie

Gewichten

150 g., 200 g., 250 g.

Winkelwagen