Hoeveelheid: ca. 450 g. per 2 stuks ..
Hoeveelheid: ca. 1200 g. per stuk vacuüm verpakt
De tomahawk steak heeft sterke Noord-Amerikaans roots. Een Tomahawk lijkt op een soort van strijdbijl zoals die gebruikt werd door de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika, de indianen. Dat is dan ook waar dit stuk vlees haar naam te danken heeft. Daarnaast wordt deze mooi gemarmerde Ribeye met extra lang bot ook wel een Cowboy steak genoemd.
De ribeye steak zit aan de voorkant van de rug en zit vast aan de lende. Het vlees is zachter dan dat van de lende, omdat de voorkant van het rund minder gespierd is en daardoor malser.
Kenmerkend van ribeye is een vetader. Daardoor is de ribeye wat vetter, zeer mals, heeft het een uitstekende bite en is het zeer smaakvol met een explosie aan aroma’s. De favoriet van veel rundvlees liefhebbers.
De Tomahawk steak Hollands is als het ware de ribeye, maar dan met het lange been er nog in.
In principe zit er nauwelijks verschil tussen een cowboy steak en een tomahawk. Er wordt wel eens gezegd dat cowboy steak tussen een cote de boeuf en een tomahawk in zit. Een cowboy steak is een ribeye met een handvat. Het bot aan de tomahawk is vaak wat langer dan aan de cowboy steak. Vandaar ook de vergelijking met de Indiaanse strijdbijl. Veel slagers maken echter geen onderscheid tussen cowboy steak en Tomahawk.
Gewichten | 1000 g., 1200 g. |
---|
Hoeveelheid: ca. 450 g. per 2 stuks ..
Hoeveelheid: per 2 stuks verpakt ca. 2..
Hoeveelheid: Ca. tussen de 350 g. en 4..
Hoeveelheid: ca. 1800 g. per 2 strenge..
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.