Gratis bezorging v.a. €65,-
  Voor 23:59 besteld, morgen in huis*
  Onze pakketten worden verstuurd maandag t/m vrijdag
  3650 afhaallocaties in Nederland en België

Sukadelappen grain fed

3 review(s)

Hoeveelheid: 500 g. per 2 stuks

  • Herkomst:Australië
  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Sukadelappen Black Angus Australian grain fed

8,95


incl BTW.

Op voorraad

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!

Toevoegen aan favorieten Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten

Beschrijving

Hoeveelheid: 500 g. per 2 stuks

  • Herkomst:Australië
  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Sukadelappen Australian grain fed

De sukadelap is suddervlees waarbij de marmering door de gehele lap loopt waardoor het vlees heerlijk mals en smeuïg is. Sukadelappen komen uit de schouder (achter het schouderblad) van het rund. De sukade kenmerkt zich door het peesje, ook wel zeen genoemd, dat door het vlees loopt . Deze zeen geeft het zijn specifieke uiterlijk. Na bereiding door middel van stoven of sudderen is het peesje vrijwel net zo zacht als het vlees zelf.

Productomschrijving

In Australië zijn de meest ideale omstandigheden om 100% Engels rundvee te houden: de juiste temperatuur en optimale vegetatie. De Black Angus-runderen grazen in Australië ongeveer 26 maanden op de uitgestrekte vlaktes, voordat ze naar de feedlot gaan. Daar verblijven de dieren minimaal 120 dagen onder de meest diervriendelijke omstandigheden. Met een samengesteld dieet van voornamelijk gerst, tarwe, gras en graan wordt gewerkt aan de juiste vetmarmering van het vlees.

Vlees uit Australië

Waarom halen wij ook vlees van de andere kant van de wereld? Om dit te begrijpen gaan we dertig jaar terug in de tijd. Toen hadden we in Nederland zogenoemde dubbeldoel-koeien; half melk half vlees. Na twee keer kalveren werd het dier meestal afgemest voor het vlees. Totdat de EU besloot dat Nederland het predicaat ‘Zuivelland’ kreeg. De melkveehouder richtte zich vervolgens op een zo hoog mogelijke melkproductie. Om deze reden hebben we in Nederland vooral melkvee en weinig tot geen vleesvee, op streek- en regio producten na. In Australië is de situatie precies andersom, daar is vrijwel al het vee vleesvee. De onderlinge verschillen zijn echter enorm en worden geografisch bepaald.

Runderstoofvlees

Stoofvlees is de algemene benaming voor vlees dat op laag vuur gedurende lange tijd gegaard is om het mals te maken. Tijdens het sudderen worden stoffen als collageen en elastine afgebroken die het vlees stug houden. Doordat de structuur van rundvlees uit vezels bestaat, valt het na het sudderen in draden uit elkaar.

Ingrediënten 4 personen

500 gram sukadelapjes of riblappen
scheutje azijn of rode wijn
2 plakken ontbijtkoek
1 ui
mosterd
1 laurierblaadje
3 kruidnagels
peper
zout
appelstroop

Bereidingswijze

Smeer het vlees in met wat zout, de peper en de mosterd en braad het aan beide zijden bruin. Voeg daarna wat water en een scheutje azijn of rode wijn toe. Je kunt in plaats van water en wijn ook enkel wijn, of een flesje ? bruin – bier gebruiken. Voeg de ui – in stukken gesneden – het laurierblaadje, de kruidnagel en een flinke schep appelstroop toe. Verkruimel tot slot de plakken ontbijtkoek boven de pan, deze geven een heerlijke smaak aan de jus en bindt het geheel. Laat het vleesmengsel stoven tot het gaar is. Dit duurt ongeveer twee uur, maar hoe langer je het laat staan op een héél zacht vuurtje hoe beter.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


3 beoordelingen voor Sukadelappen grain fed

    Jesse

    Mooi gemarmerd en erg lekker…..

    nijdam (geverifieerde eigenaar)

    Heel mals vlees met een heerlijke smaak. Zit wel vet aan, maar daar moet je van houden en ik vind dat lekker

Stel een vraag over dit product


Winkelwagen
  • No products in the cart.