Hoeveelheid: Diverse gewichten per stuk verpakt
Speciaal voor u geselecteerd, premium Staartstuk-Picanha
Vanaf € 38,95
Hoeveelheid: Diverse gewichten per stuk verpakt
Speciaal voor u geselecteerd, premium Staartstuk-Picanha
Vlak voor de staart van het rund zit het staartstuk, ook wel de picanha genoemd. Een heerlijk, mals stuk rundvlees, waar altijd een mooie laag vet op moet zitten. Het is dik en rozerood, driehoekig van vorm en licht met vet dooraderd.
In Zuid-Amerika is dit hét vlees voor op de barbecue, in plakken gesneden als steaks. Ook kunt u het grillen of in zijn geheel, gemarineerd bereiden.
Het is zeer eenvoudig om een prachtig stuk vlees als deze picanha online te bestellen. Kies uit een van de vier beschikbare hoeveelheden, variërend van een tot twee kilogram. Daarnaast kunt u kiezen hoeveel stukken vlees u wilt kopen. Is het product op voorraad en bestelt u op werkdagen voor 10.00? Dan verpakken en versturen we uw bestelling dezelfde dag nog. De bezorging zal de volgende dag plaatsvinden.
Is de waarde van uw bestelling boven de € 75,-? Dan is de bezorging geheel gratis thuis.
Zoals gezegd is de picanha hét vlees voor op de barbecue in Zuid-Amerika. Deze bereidingswijze geeft de beste smaak, mits de bereiding goed uitgevoerd wordt. Zowel de voorbereiding als het daadwerkelijk grillen zelf vereist aandacht. We hebben de beste bereidingsmethode voor u alvast uitgewerkt.
Haal het vlees zo’n 2-3 uur voor het grillen uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Verwarm de grill (gas of houtskool) tot ca. 175-200°C. Richt je barbecue in voor de indirecte grillmethode, zo werkt je barbecue straks als een hete luchtoven.
Hak de kruiden, zout en peper allemaal fijn en meng ze doorelkaar. Leg het kruidenmengsel op een werkplank. Dep het vlees eventueel droog met keukenpapier. Snijd de spekkant ongeveer een halve centimeter (tot aan de vleeslaag en in de vorm van ruitjes) in en haal het door het kruidenmengsel. Gaat u voor extra smaak? Leg dan het gekruide vlees, afgedekt, in de koelkast en laat het geheel een nachtje doortrekken.
Laat het vlees kort dichtschroeien op de directe grillmethode en leg het vervolgens met de vetrand omhoog naast de kolen (de indirecte methode) op het rooster en doe het deksel erop. Houdt met een kerntemperatuurmeter de garing in de gaten. Draai het vlees halverwege de bereidingstijd (kerntemperatuur van ±30°C) om. Let op, het vet van het spek kan kort vlam vatten!
Haal het vlees bij het bereiken van een kerntemperatuur van 58-60°C van de barbecue. Dat is na ongeveer 1¾ -2¼ uur. Laat het vervolgens zo’n 10 minuten rusten in aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat de vleessappen terug in het vlees trekken en zich gelijk verdelen.
Verwijder overtollig vet naar behoefte en snijd het vlees tegen de draad in plakken van ongeveer een centimeter. Serveer het vlees warm met bijgerechten zoals een knapperige salade en vers bruin brood.
Gewichten | 1000 g., 1250 g., 1500 g., 1750 g., 2000 g. |
---|
Hoeveelheid: 6 x 85 g. p/st. vacuüm v..
19 review(s)
Hoeveelheid: ca. 1800 g. per stuk...
3 review(s)
Hoeveelheid: ca. 800 g. per ca. 9 stuk..
5 review(s)
4 op voorraad
Hoeveelheid: ca 1000 g. en 2000 g. vac..
16 review(s)
Hoeveelheid: ca. 500 g. vacuüm verpakt..
9 review(s)
Hoeveelheid: 5 x 2 stuks vlees Barbec..
39 review(s)
Hoeveelheid: ca. 350 g. per 3 stuks va..
1 review(s)
Hoeveelheid: per 2 stuks verpakt ca. 2..
7 review(s)
Hoeveelheid: ca. 100 g. - 150 g. en 19..
79 review(s)
Hoeveelheid: ca. 500 g. vacuüm verpakt..
12 review(s)
Hoeveelheid: Per stuk verpaktHer..
1 review(s)
Hoeveelheid: ca. 1300 g. per stuk vacu..
2 review(s)
Hoeveelheid: ca. 600 g. of 900 g. per ..
1 review(s)
Hoeveelheid: ca. 500 g. 1000 g. vacuüm..
16 review(s)
Hoeveelheid: ca. 700 g. 5 kg. of 10 kg..
6 review(s)
Hoeveelheid: ca. 2 x 100 g. vers..
11 review(s)
©2013 - 2023 Internetslagerij.nl
Same day delivery, op werkdagen voor 10 uur besteld vanavond al in huis. Sluiten
Heerlijk mals stuk Picanha
Vers, mooi op gewicht zoals besteld. Heerlijke kunnen bereiden op een kamado-bbq.
Erik – 12 september 2023
Mooi vlees, top levering, nooit meer ergens anders voor mn bbq vlees
Mooi vlees, top levering, nooit meer ergens anders voor mn bbq vlees
Arco – 25 augustus 2023
Top vlees
Goed voor op de BBQ, stevig en smaakvol.
Niels – 4 juli 2023
Picanha van mijn Brazilië
Iedereen weet het! Het is de lievelings stuk vlees op het bbq in Brazilië. Thuis ate ik te minste 1 x per week. Korte bakken op het hete bbq mid-rare het liefst. Voor smaken wij gebruiken grof zee zout met gemalen zwarte perder en gesmoten roomboter met en klein beetje rozemarijn. Herrrrrlijk!!
izabela – 16 mei 2023
.
.
Martijn – 21 maart 2023
Top
Mooi groot stuk
Eelke – 10 oktober 2022
Mooi stuk vlees
Het vlees was heerlijk. Op de picanha zat een lekkere vetlaag zoals dat hoort.
Ursula – 19 september 2022
Mooi stuk
Goed product
Auke – 24 juni 2022
Mooie dikke vetlaag
Picanha met een mooie egale vetlaag. Lekker voor de bbq.
Jeroen – 17 juni 2022
Heerlijk
Zeer lekker op de bbq
R – 2 juni 2022
Heerlijk
Slow low bereid restaurant kwaliteit
Alex – 11 december 2021
Heerlijk
Was genieten!
Brianna – 6 december 2021
Uitstekend gesneden
De Nederlandse picanha smaakt zeker lekker, goed mals mijn pincanha werd perfect gesneden. jaren lang gewend aan de agentijnese en de zebu rund nu deze. Echt aanrader!
Izabela – 11 september 2021
Heerlijk!
Prachtig mooi stuk vlees en zoals het hoort met het vet erop.
Michelle – 14 augustus 2021
Mals en lekker vetlaag
Heerlijk mals, mooie vetlaag, ideaal voor de bbq of oven
Mariska – 29 juni 2021
Top
Mooi
Joost – 27 juni 2021
Mooi stuk vlees
Heerlijke gegeten
Danielle – 25 juni 2021
Prima stukje Picanha
Keurig verpakt en op tijd geleverd. Simpelweg niets mis mee
Arjan Brouwer – 22 juni 2021
Super mals
Heerlijk vers mals stuk vlees.
Chantal – 20 juni 2021
Lekker stuk vlees voor de bbq
Mijn absolute favoriet voor de bbq
Leonie – 15 juni 2021
mals en smaakvol
lekker
JH – 7 juni 2021
Lekker
Goed
R.F. – 15 mei 2021
super
super
Martijn Gootjes – 12 mei 2021
Vlees
Als je een stuk vlees wilt dan is dit echt heerlijk
G.M. – 8 mei 2021
Mooi stukje vlees
Het was snel op. Goede smaak. Topkwaliteit vlees.
Andre Veerman – 3 mei 2021
9,5
9,5
Marcel – 27 maart 2021