Hoeveelheid: ca. 450 g. per 2 stuks ..
Hoeveelheid: Diverse gewichten per stuk verpakt
Speciaal voor u geselecteerd, premium Staartstuk-Picanha
Vlak voor de staart van het rund zit het staartstuk, ook wel de picanha genoemd. Een heerlijk, mals stuk rundvlees, waar altijd een mooie laag vet op moet zitten. Het is dik en rozerood, driehoekig van vorm en licht met vet dooraderd.
In Zuid-Amerika is dit hét vlees voor op de barbecue, in plakken gesneden als steaks. Ook kunt u het grillen of in zijn geheel, gemarineerd bereiden.
Het is zeer eenvoudig om een prachtig stuk vlees als deze picanha online te bestellen. Kies uit een van de vier beschikbare hoeveelheden, variërend van een tot twee kilogram. Daarnaast kunt u kiezen hoeveel stukken vlees u wilt kopen. Is het product op voorraad en bestelt u op werkdagen voor 10.00? Dan verpakken en versturen we uw bestelling dezelfde dag nog. De bezorging zal de volgende dag plaatsvinden.
Is de waarde van uw bestelling boven de € 75,-? Dan is de bezorging geheel gratis thuis.
Zoals gezegd is de picanha hét vlees voor op de barbecue in Zuid-Amerika. Deze bereidingswijze geeft de beste smaak, mits de bereiding goed uitgevoerd wordt. Zowel de voorbereiding als het daadwerkelijk grillen zelf vereist aandacht. We hebben de beste bereidingsmethode voor u alvast uitgewerkt.
Haal het vlees zo’n 2-3 uur voor het grillen uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Verwarm de grill (gas of houtskool) tot ca. 175-200°C. Richt je barbecue in voor de indirecte grillmethode, zo werkt je barbecue straks als een hete luchtoven.
Hak de kruiden, zout en peper allemaal fijn en meng ze doorelkaar. Leg het kruidenmengsel op een werkplank. Dep het vlees eventueel droog met keukenpapier. Snijd de spekkant ongeveer een halve centimeter (tot aan de vleeslaag en in de vorm van ruitjes) in en haal het door het kruidenmengsel. Gaat u voor extra smaak? Leg dan het gekruide vlees, afgedekt, in de koelkast en laat het geheel een nachtje doortrekken.
Laat het vlees kort dichtschroeien op de directe grillmethode en leg het vervolgens met de vetrand omhoog naast de kolen (de indirecte methode) op het rooster en doe het deksel erop. Houdt met een kerntemperatuurmeter de garing in de gaten. Draai het vlees halverwege de bereidingstijd (kerntemperatuur van ±30°C) om. Let op, het vet van het spek kan kort vlam vatten!
Haal het vlees bij het bereiken van een kerntemperatuur van 58-60°C van de barbecue. Dat is na ongeveer 1¾ -2¼ uur. Laat het vervolgens zo’n 10 minuten rusten in aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat de vleessappen terug in het vlees trekken en zich gelijk verdelen.
Verwijder overtollig vet naar behoefte en snijd het vlees tegen de draad in plakken van ongeveer een centimeter. Serveer het vlees warm met bijgerechten zoals een knapperige salade en vers bruin brood.
Gewichten | 1000 g., 1250 g., 1500 g., 1750 g., 2000 g. |
---|
Minder bekend stukje vlees dan bijvoorbeeld de entrecote en ribeye, maar zeer goed en mals. Daarom is de prijs ook erg aantrekkelijk. Aanrader!
Tijdens kerstdiner 2 staartstukken geserveerd, langzaam op de bbq gegaard en op het laatst nog op direct vuur de vetlaag gecarameliseerd. Heerlijk mals! Wel goed haaks op de draad aansnijden.
Heerlijk vlees, ideaal voor op de bbq! Meteen meer van besteld.
Mooi mals stuk vlees. en door het vetrandje een favoriet bij de kids.
Mooie en betaalbare staartstuk, met een mooie laag vet…..
De smaak is perfect, alleen de malsheid valt tegen wat te verwachten is bij picanha.
Super vlees !
Hele mooie verse staartstuk voor een mooie prijs.
Hoeveelheid: ca. 450 g. per 2 stuks ..
Hoeveelheid: ca. 300 g. per stuk..
Hoeveelheid: ca. per 500 g. of 1000 g...
Jeroen – 27 december 2022
Geen vetkap - Helaas had ik hier geen verkap op zitten, alleen een “Roosje” wit zat er. Was de 2e dat ik een Picanha zonder vet had, deze bestel ik dus dan ook elders.
Eelke – 10 oktober 2022
Top - Mooi groot stuk
jaspert koster – 19 september 2022
te veel vet/huid - bijna de helft was vet en huid. Erg slecht stuk
Ursula – 19 september 2022
Mooi stuk vlees - Het vlees was heerlijk. Op de picanha zat een lekkere vetlaag zoals dat hoort.
Auke – 24 juni 2022
Mooi stuk - Goed product
Jeroen – 17 juni 2022
Mooie dikke vetlaag - Picanha met een mooie egale vetlaag. Lekker voor de bbq.
R – 2 juni 2022
Heerlijk - Zeer lekker op de bbq
Jordy – 24 mei 2022
Merkt dat het goedkoper vlees is - Viel wat tegen, maar was te verwachten voor de goede prijs.
Rick – 28 december 2021
Niet best - Nauwelijks een vetlaag, dun en over ongeveer de helft van het stuk vlees.
Luuk – 27 december 2021
Amper een vetlaag - Het stuk heeft amper een vetlaag die kenmerkend is voor een picanha. Valt dus erg tegen op dat vlak.
Francesco – 26 december 2021
Pech vet weg - rijk van smaak maar vet laag was weggesneden
Alex – 11 december 2021
Heerlijk - Slow low bereid restaurant kwaliteit
Brianna – 6 december 2021
Heerlijk - Was genieten!
Izabela – 11 september 2021
Uitstekend gesneden - De Nederlandse picanha smaakt zeker lekker, goed mals mijn pincanha werd perfect gesneden. jaren lang gewend aan de agentijnese en de zebu rund nu deze. Echt aanrader!
Michelle – 14 augustus 2021
Heerlijk! - Prachtig mooi stuk vlees en zoals het hoort met het vet erop.
Mariska – 29 juni 2021
Mals en lekker vetlaag - Heerlijk mals, mooie vetlaag, ideaal voor de bbq of oven
Joost – 27 juni 2021
Top - Mooi
Danielle – 25 juni 2021
Mooi stuk vlees - Heerlijke gegeten
Arjan Brouwer – 22 juni 2021
Prima stukje Picanha - Keurig verpakt en op tijd geleverd. Simpelweg niets mis mee
Chantal – 20 juni 2021
Super mals - Heerlijk vers mals stuk vlees.
Leonie – 15 juni 2021
Lekker stuk vlees voor de bbq - Mijn absolute favoriet voor de bbq
JH – 7 juni 2021
mals en smaakvol - lekker
R.F. – 15 mei 2021
Lekker - Goed
Martijn Gootjes – 12 mei 2021
super - super
G.M. – 8 mei 2021
Vlees - Als je een stuk vlees wilt dan is dit echt heerlijk
Andre Veerman – 3 mei 2021
Mooi stukje vlees - Het was snel op. Goede smaak. Topkwaliteit vlees.
Marcel – 27 maart 2021
9,5 - 9,5