Gratis bezorging v.a. €75,-
  Same Day Delivery*
  Onze pakketten worden verstuurd maandag t/m vrijdag
  België volgende dag verzonden*

Staartstuk-picanha Vers

35 review(s)

Hoeveelheid: Diverse gewichten per stuk verpakt

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Speciaal voor u geselecteerd, premium Staartstuk-Picanha

 38,50

Vanaf
incl BTW.

Op voorraad

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!

1250 g. Wissen

Beschrijving

Staartstuk-picanha Vers

Hoeveelheid: Diverse gewichten per stuk verpakt

Speciaal voor u geselecteerd, premium Staartstuk-Picanha

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Staartstuk-picanha premium

Vlak voor de staart van het rund zit het staartstuk, ook wel de picanha genoemd. Een heerlijk, mals stuk rundvlees, waar altijd een mooie laag vet op moet zitten. Het is dik en rozerood, driehoekig van vorm en licht met vet dooraderd.

In Zuid-Amerika is dit hét vlees voor op de barbecue, in plakken gesneden als steaks. Ook kunt u het grillen of in zijn geheel, gemarineerd bereiden.

Picanha online kopen

Het is zeer eenvoudig om een prachtig stuk vlees als deze picanha online te bestellen. Kies uit een van de vier beschikbare hoeveelheden, variërend van een tot twee kilogram. Daarnaast kunt u kiezen hoeveel stukken vlees u wilt kopen. Is het product op voorraad en bestelt u op werkdagen voor 10.00? Dan verpakken en versturen we uw bestelling dezelfde dag nog. De bezorging zal de volgende dag plaatsvinden.

Is de waarde van uw bestelling boven de € 75,-? Dan is de bezorging geheel gratis thuis.

Een staartstuk picanha bereiden op de BBQ

Zoals gezegd is de picanha hét vlees voor op de barbecue in Zuid-Amerika. Deze bereidingswijze geeft de beste smaak, mits de bereiding goed uitgevoerd wordt. Zowel de voorbereiding als het daadwerkelijk grillen zelf vereist aandacht. We hebben de beste bereidingsmethode voor u alvast uitgewerkt.

De voorbereiding van picanha

Haal het vlees zo’n 2-3 uur voor het grillen uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Verwarm de grill (gas of houtskool) tot ca. 175-200°C. Richt je barbecue in voor de indirecte grillmethode, zo werkt je barbecue straks als een hete luchtoven.
Hak de kruiden, zout en peper allemaal fijn en meng ze doorelkaar. Leg het kruidenmengsel op een werkplank. Dep het vlees eventueel droog met keukenpapier. Snijd de spekkant ongeveer een halve centimeter (tot aan de vleeslaag en in de vorm van ruitjes) in en haal het door het kruidenmengsel. Gaat u voor extra smaak? Leg dan het gekruide vlees, afgedekt, in de koelkast en laat het geheel een nachtje doortrekken.

Bereiding staartstuk op de barbecue

Laat het vlees kort dichtschroeien op de directe grillmethode en leg het vervolgens met de vetrand omhoog naast de kolen (de indirecte methode) op het rooster en doe het deksel erop. Houdt met een kerntemperatuurmeter de garing in de gaten. Draai het vlees halverwege de bereidingstijd (kerntemperatuur van ±30°C) om. Let op, het vet van het spek kan kort vlam vatten!
Haal het vlees bij het bereiken van een kerntemperatuur van 58-60°C van de barbecue. Dat is na ongeveer 1¾ -2¼ uur. Laat het vervolgens zo’n 10 minuten rusten in aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat de vleessappen terug in het vlees trekken en zich gelijk verdelen.
Verwijder overtollig vet naar behoefte en snijd het vlees tegen de draad in plakken van ongeveer een centimeter. Serveer het vlees warm met bijgerechten zoals een knapperige salade en vers bruin brood.

Bekijk hoe professionals een picanha op de BBQ bereiden

Receptidee: Hill Country Picanha

Extra informatie

Gewichten

1000 g., 1250 g., 1500 g., 1750 g., 2000 g.

35 beoordelingen voor Staartstuk-picanha Vers

Jeroen 27 december 2022

Geen vetkap - Helaas had ik hier geen verkap op zitten, alleen een “Roosje” wit zat er. Was de 2e dat ik een Picanha zonder vet had, deze bestel ik dus dan ook elders.

Eelke 10 oktober 2022

Top - Mooi groot stuk

jaspert koster 19 september 2022

te veel vet/huid - bijna de helft was vet en huid. Erg slecht stuk

Ursula 19 september 2022

Mooi stuk vlees - Het vlees was heerlijk. Op de picanha zat een lekkere vetlaag zoals dat hoort.

Auke 24 juni 2022

Mooi stuk - Goed product

Jeroen 17 juni 2022

Mooie dikke vetlaag - Picanha met een mooie egale vetlaag. Lekker voor de bbq.

R 2 juni 2022

Heerlijk - Zeer lekker op de bbq

Jordy 24 mei 2022

Merkt dat het goedkoper vlees is - Viel wat tegen, maar was te verwachten voor de goede prijs.

Rick 28 december 2021

Niet best - Nauwelijks een vetlaag, dun en over ongeveer de helft van het stuk vlees.

Luuk 27 december 2021

Amper een vetlaag - Het stuk heeft amper een vetlaag die kenmerkend is voor een picanha. Valt dus erg tegen op dat vlak.

Francesco 26 december 2021

Pech vet weg - rijk van smaak maar vet laag was weggesneden

Alex 11 december 2021

Heerlijk - Slow low bereid restaurant kwaliteit

Brianna 6 december 2021

Heerlijk - Was genieten!

Izabela 11 september 2021

Uitstekend gesneden - De Nederlandse picanha smaakt zeker lekker, goed mals mijn pincanha werd perfect gesneden. jaren lang gewend aan de agentijnese en de zebu rund nu deze. Echt aanrader!

Michelle 14 augustus 2021

Heerlijk! - Prachtig mooi stuk vlees en zoals het hoort met het vet erop.

Mariska 29 juni 2021

Mals en lekker vetlaag - Heerlijk mals, mooie vetlaag, ideaal voor de bbq of oven

Joost 27 juni 2021

Top - Mooi

Danielle 25 juni 2021

Mooi stuk vlees - Heerlijke gegeten

Arjan Brouwer 22 juni 2021

Prima stukje Picanha - Keurig verpakt en op tijd geleverd. Simpelweg niets mis mee

Chantal 20 juni 2021

Super mals - Heerlijk vers mals stuk vlees.

Leonie 15 juni 2021

Lekker stuk vlees voor de bbq - Mijn absolute favoriet voor de bbq

JH 7 juni 2021

mals en smaakvol - lekker

R.F. 15 mei 2021

Lekker - Goed

Martijn Gootjes 12 mei 2021

super - super

G.M. 8 mei 2021

Vlees - Als je een stuk vlees wilt dan is dit echt heerlijk

Andre Veerman 3 mei 2021

Mooi stukje vlees - Het was snel op. Goede smaak. Topkwaliteit vlees.

Marcel 27 maart 2021

9,5 - 9,5

Daan

Minder bekend stukje vlees dan bijvoorbeeld de entrecote en ribeye, maar zeer goed en mals. Daarom is de prijs ook erg aantrekkelijk. Aanrader!

Jef

Tijdens kerstdiner 2 staartstukken geserveerd, langzaam op de bbq gegaard en op het laatst nog op direct vuur de vetlaag gecarameliseerd. Heerlijk mals! Wel goed haaks op de draad aansnijden.

Gerjan

Heerlijk vlees, ideaal voor op de bbq! Meteen meer van besteld.

Bob (geverifieerde eigenaar)

Mooi mals stuk vlees. en door het vetrandje een favoriet bij de kids.

Klant

Mooie en betaalbare staartstuk, met een mooie laag vet…..

Pim (geverifieerde eigenaar)

De smaak is perfect, alleen de malsheid valt tegen wat te verwachten is bij picanha.

René Drent (geverifieerde eigenaar)

Super vlees !

Guus

Hele mooie verse staartstuk voor een mooie prijs.

Stel een vraag over dit product


Winkelwagen
Analytics by Conversios