Gratis bezorging v.a. €75,-
  Same Day Delivery*
  Onze pakketten worden verstuurd maandag t/m vrijdag
  België volgende dag verzonden*

Staartstuk-picanha Vers

Hoeveelheid: Diverse gewichten per stuk verpakt

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Speciaal voor u geselecteerd, premium Staartstuk-Picanha

Vanaf  38,95

1250 g.
  • 1250 g.
  • 1500 g.
  • 1750 g.
Wissen
‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Staartstuk-picanha Vers

Hoeveelheid: Diverse gewichten per stuk verpakt

Speciaal voor u geselecteerd, premium Staartstuk-Picanha

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Staartstuk-picanha premium

Vlak voor de staart van het rund zit het staartstuk, ook wel de picanha genoemd. Een heerlijk, mals stuk rundvlees, waar altijd een mooie laag vet op moet zitten. Het is dik en rozerood, driehoekig van vorm en licht met vet dooraderd.

In Zuid-Amerika is dit hét vlees voor op de barbecue, in plakken gesneden als steaks. Ook kunt u het grillen of in zijn geheel, gemarineerd bereiden.

Picanha online kopen

Het is zeer eenvoudig om een prachtig stuk vlees als deze picanha online te bestellen. Kies uit een van de vier beschikbare hoeveelheden, variërend van een tot twee kilogram. Daarnaast kunt u kiezen hoeveel stukken vlees u wilt kopen. Is het product op voorraad en bestelt u op werkdagen voor 10.00? Dan verpakken en versturen we uw bestelling dezelfde dag nog. De bezorging zal de volgende dag plaatsvinden.

Is de waarde van uw bestelling boven de € 75,-? Dan is de bezorging geheel gratis thuis.

Een staartstuk picanha bereiden op de BBQ

Zoals gezegd is de picanha hét vlees voor op de barbecue in Zuid-Amerika. Deze bereidingswijze geeft de beste smaak, mits de bereiding goed uitgevoerd wordt. Zowel de voorbereiding als het daadwerkelijk grillen zelf vereist aandacht. We hebben de beste bereidingsmethode voor u alvast uitgewerkt.

De voorbereiding van picanha

Haal het vlees zo’n 2-3 uur voor het grillen uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Verwarm de grill (gas of houtskool) tot ca. 175-200°C. Richt je barbecue in voor de indirecte grillmethode, zo werkt je barbecue straks als een hete luchtoven.
Hak de kruiden, zout en peper allemaal fijn en meng ze doorelkaar. Leg het kruidenmengsel op een werkplank. Dep het vlees eventueel droog met keukenpapier. Snijd de spekkant ongeveer een halve centimeter (tot aan de vleeslaag en in de vorm van ruitjes) in en haal het door het kruidenmengsel. Gaat u voor extra smaak? Leg dan het gekruide vlees, afgedekt, in de koelkast en laat het geheel een nachtje doortrekken.

Bereiding staartstuk op de barbecue

Laat het vlees kort dichtschroeien op de directe grillmethode en leg het vervolgens met de vetrand omhoog naast de kolen (de indirecte methode) op het rooster en doe het deksel erop. Houdt met een kerntemperatuurmeter de garing in de gaten. Draai het vlees halverwege de bereidingstijd (kerntemperatuur van ±30°C) om. Let op, het vet van het spek kan kort vlam vatten!
Haal het vlees bij het bereiken van een kerntemperatuur van 58-60°C van de barbecue. Dat is na ongeveer 1¾ -2¼ uur. Laat het vervolgens zo’n 10 minuten rusten in aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat de vleessappen terug in het vlees trekken en zich gelijk verdelen.
Verwijder overtollig vet naar behoefte en snijd het vlees tegen de draad in plakken van ongeveer een centimeter. Serveer het vlees warm met bijgerechten zoals een knapperige salade en vers bruin brood.

Bekijk hoe professionals een picanha op de BBQ bereiden

Receptidee: Hill Country Picanha

Reviews

Heerlijk mals stuk Picanha

Vers, mooi op gewicht zoals besteld. Heerlijke kunnen bereiden op een kamado-bbq.

Erik 12 september 2023

Mooi vlees, top levering, nooit meer ergens anders voor mn bbq vlees

Mooi vlees, top levering, nooit meer ergens anders voor mn bbq vlees

Arco 25 augustus 2023

Top vlees

Goed voor op de BBQ, stevig en smaakvol.

Niels 4 juli 2023

Picanha van mijn Brazilië

Iedereen weet het! Het is de lievelings stuk vlees op het bbq in Brazilië. Thuis ate ik te minste 1 x per week. Korte bakken op het hete bbq mid-rare het liefst. Voor smaken wij gebruiken grof zee zout met gemalen zwarte perder en gesmoten roomboter met en klein beetje rozemarijn. Herrrrrlijk!!

izabela 16 mei 2023

.

.

Martijn 21 maart 2023

Top

Mooi groot stuk

Eelke 10 oktober 2022

Mooi stuk vlees

Het vlees was heerlijk. Op de picanha zat een lekkere vetlaag zoals dat hoort.

Ursula 19 september 2022

Mooi stuk

Goed product

Auke 24 juni 2022

Mooie dikke vetlaag

Picanha met een mooie egale vetlaag. Lekker voor de bbq.

Jeroen 17 juni 2022

Heerlijk

Zeer lekker op de bbq

R 2 juni 2022

Heerlijk

Slow low bereid restaurant kwaliteit

Alex 11 december 2021

Heerlijk

Was genieten!

Brianna 6 december 2021

Uitstekend gesneden

De Nederlandse picanha smaakt zeker lekker, goed mals mijn pincanha werd perfect gesneden. jaren lang gewend aan de agentijnese en de zebu rund nu deze. Echt aanrader!

Izabela 11 september 2021

Heerlijk!

Prachtig mooi stuk vlees en zoals het hoort met het vet erop.

Michelle 14 augustus 2021

Mals en lekker vetlaag

Heerlijk mals, mooie vetlaag, ideaal voor de bbq of oven

Mariska 29 juni 2021

Top

Mooi

Joost 27 juni 2021

Mooi stuk vlees

Heerlijke gegeten

Danielle 25 juni 2021

Prima stukje Picanha

Keurig verpakt en op tijd geleverd. Simpelweg niets mis mee

Arjan Brouwer 22 juni 2021

Super mals

Heerlijk vers mals stuk vlees.

Chantal 20 juni 2021

Lekker stuk vlees voor de bbq

Mijn absolute favoriet voor de bbq

Leonie 15 juni 2021

mals en smaakvol

lekker

JH 7 juni 2021

Lekker

Goed

R.F. 15 mei 2021

super

super

Martijn Gootjes 12 mei 2021

Vlees

Als je een stuk vlees wilt dan is dit echt heerlijk

G.M. 8 mei 2021

Mooi stukje vlees

Het was snel op. Goede smaak. Topkwaliteit vlees.

Andre Veerman 3 mei 2021

9,5

9,5

Marcel 27 maart 2021

Meer reviews Minder reviews

Extra informatie

Gewichten

1000 g., 1250 g., 1500 g., 1750 g., 2000 g.

Winkelwagen