Gratis bezorging v.a. €60,-
  Voor 12:00 besteld, morgen in huis*
  Cadeau artikelen v.a. €35,-
  3650 afhaallocaties in Nederland en België

Let op, op maandag 20 mei, woensdag 29 en donderdag 30 mei worden er geen pakketten verstuurd. Voor vragen neem dan contact met ons op.

Staartstuk-picanha

6 review(s)

Staartstuk-Picanha

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

 25,00

Vanaf
incl BTW.

Op voorraad

Toevoegen aan favorieten Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
Wissen

Beschrijving

Hoeveelheid: Ca. 1250 gram, 1500, gram, 1750 gram of 2000 gram per stuk

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Vers
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Staartstuk-picanha

Vlak voor de staart van het rund zit het staartstuk, ook wel de picanha genoemd. Een heerlijk, mals stuk rundvlees, waar altijd een mooie laag vet op moet zitten. Het is dik en rozerood, driehoekig van vorm en licht met vet dooraderd.

In Zuid-Amerika is dit hét vlees voor op de barbecue, in plakken gesneden als steaks. Ook kunt u het grillen of in zijn geheel, gemarineerd bereiden.

Picanha online kopen

Het is zeer eenvoudig om een prachtig stuk vlees als deze picanha online te bestellen. Kies uit een van de vier beschikbare hoeveelheden, variërend van een tot twee kilogram. Daarnaast kunt u kiezen hoeveel stukken vlees u wilt kopen. Is het product op voorraad en bestelt u op werkdagen voor 12.00? Dan verpakken en versturen we uw bestelling dezelfde dag nog. De bezorging zal de volgende dag plaatsvinden.

Is de waarde van uw bestelling boven de € 60,-? Dan is de bezorging geheel gratis thuis. Het is ook mogelijk om producten zelf af te halen, door middel van de ‘PakjeGemak’ service van PostNL. Met deze service kiest u een van de 3650 afhaallocaties in Nederland en België, waar we uw pakket afleveren. Daar kunt u het vanaf 16.00 ophalen.

Een staartstuk picanha bereiden op de BBQ

Zoals gezegd is de picanha hét vlees voor op de barbecue in Zuid-Amerika. Deze bereidingswijze geeft de beste smaak, mits de bereiding goed uitgevoerd wordt. Zowel de voorbereiding als het daadwerkelijk grillen zelf vereist aandacht. We hebben de beste bereidingsmethode voor u alvast uitgewerkt.

De voorbereiding van picanha

Haal het vlees zo’n 2-3 uur voor het grillen uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Verwarm de grill (gas of houtskool) tot ca. 175-200°C. Richt je barbecue in voor de indirecte grillmethode, zo werkt je barbecue straks als een hete luchtoven.
Hak de kruiden, zout en peper allemaal fijn en meng ze doorelkaar. Leg het kruidenmengsel op een werkplank. Dep het vlees eventueel droog met keukenpapier. Snijd de spekkant ongeveer een halve centimeter (tot aan de vleeslaag en in de vorm van ruitjes) in en haal het door het kruidenmengsel. Gaat u voor extra smaak? Leg dan het gekruide vlees, afgedekt, in de koelkast en laat het geheel een nachtje doortrekken.

Bereiding staartstuk op de barbecue

Laat het vlees kort dichtschroeien op de directe grillmethode en leg het vervolgens met de vetrand omhoog naast de kolen (de indirecte methode) op het rooster en doe het deksel erop. Houdt met een kerntemperatuurmeter de garing in de gaten. Draai het vlees halverwege de bereidingstijd (kerntemperatuur van ±30°C) om. Let op, het vet van het spek kan kort vlam vatten!
Haal het vlees bij het bereiken van een kerntemperatuur van 58-60°C van de barbecue. Dat is na ongeveer 1¾ -2¼ uur. Laat het vervolgens zo’n 10 minuten rusten in aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat de vleessappen terug in het vlees trekken en zich gelijk verdelen.
Verwijder overtollig vet naar behoefte en snijd het vlees tegen de draad in plakken van ongeveer een centimeter. Serveer het vlees warm met bijgerechten zoals een knapperige salade en vers bruin brood.

Bekijk hoe professionals een picanha op de BBQ bereiden

Receptidee: Hill Country Picanha

Extra informatie

Gewichten

1000 g., 1250 g., 1500 g., 1750 g., 2000 g.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


6 beoordelingen voor Staartstuk-picanha

  1. Daan

    Minder bekend stukje vlees dan bijvoorbeeld de entrecote en ribeye, maar zeer goed en mals. Daarom is de prijs ook erg aantrekkelijk. Aanrader!


  2. Jef

    Tijdens kerstdiner 2 staartstukken geserveerd, langzaam op de bbq gegaard en op het laatst nog op direct vuur de vetlaag gecarameliseerd. Heerlijk mals! Wel goed haaks op de draad aansnijden.


  3. Gerjan

    Heerlijk vlees, ideaal voor op de bbq! Meteen meer van besteld.


  4. Bob (geverifieerde eigenaar)

    Mooi mals stuk vlees. en door het vetrandje een favoriet bij de kids.


  5. Klant

    Mooie en betaalbare staartstuk, met een mooie laag vet…..


  6. Pim (geverifieerde eigenaar)

    De smaak is perfect, alleen de malsheid valt tegen wat te verwachten is bij picanha.


Stel een vraag over dit product



UW CADEAU ARTIKEL BIJ EEN
BESTELLING VANAF €35,-

250 g.

(1 per order)

GRATIS

VERZENDING VANAF € 60,-