Staartstuk-picanha
Hoeveelheid: Diverse gewichten per stuk verpakt
- Herkomst: Holland
- Leveringsconditie: Vers
- Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen
Speciaal voor u geselecteerd, premium Staartstuk-Picanha
Vanaf € 37,50
Voor 23:59 besteld, morgen in huis!
- Klantenbeoordeling 9.2/10 uit 4114 reviews
- Bestel voor 23:59 uur en ontvang je bestelling de volgende werkdag.
- Horecavlees rechtstreeks vanuit onze horecaslagerij bij u thuis bezorgd.
- Same Day delivery*
- Optimaal gekoeld, verpakt in isolatie met droogijs en ijspacks.
Beschrijving
Staartstuk-picanha
Hoeveelheid: Diverse gewichten per stuk verpakt
Speciaal voor u geselecteerd, premium Staartstuk-Picanha
- Herkomst: Holland
- Leveringsconditie: Vers
- Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen
Holstein Dubbeldoel koeien
Op zoek naar hoge kwaliteit en een duurzame keuze? Dan is het vlees van de Holstein dubbeldoelkoeien precies wat jij wil! De koeien beginnen hun carriére als melkkoeien en als zij eenmaal niet genoeg melk meer geven, dan worden zij geschikt als vleesrund. Daarmee hebben deze koeien een dubbel doel en is het een van de meest duurzame keuzes die er is. In een tijd van ongeveer twee tot vijf maanden krijgen de koeien aangepaste voeding die meer bij vleeskoeien past. Doordat ze geen melk meer hoeven te produceren, zijn de koeien minder gespierd. Het vlees is uitzonderlijk mals, doorregen en authentiek van smaak.
Staartstuk-picanha premium
Vlak voor de staart van het rund zit het staartstuk, ook wel de picanha genoemd. Een heerlijk, mals stuk rundvlees, waar altijd een mooie laag vet op moet zitten. Het is dik en rozerood, driehoekig van vorm en licht met vet dooraderd.
In Zuid-Amerika is dit hét vlees voor op de barbecue, in plakken gesneden als steaks. Ook kunt u het grillen of in zijn geheel, gemarineerd bereiden.
Picanha online kopen
Het is zeer eenvoudig om een prachtig stuk vlees als deze picanha online te bestellen. Kies uit een van de vier beschikbare hoeveelheden, variërend van een tot twee kilogram. Daarnaast kunt u kiezen hoeveel stukken vlees u wilt kopen. Is het product op voorraad en bestelt u op werkdagen voor 10.00? Dan verpakken en versturen we uw bestelling dezelfde dag nog. De bezorging zal de volgende dag plaatsvinden.
Is de waarde van uw bestelling boven de € 75,-? Dan is de bezorging geheel gratis thuis.
Een staartstuk picanha bereiden op de BBQ
Zoals gezegd is de picanha hét vlees voor op de barbecue in Zuid-Amerika. Deze bereidingswijze geeft de beste smaak, mits de bereiding goed uitgevoerd wordt. Zowel de voorbereiding als het daadwerkelijk grillen zelf vereist aandacht. We hebben de beste bereidingsmethode voor u alvast uitgewerkt.
De voorbereiding van picanha
Haal het vlees zo’n 2-3 uur voor het grillen uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Verwarm de grill (gas of houtskool) tot ca. 175-200°C. Richt je barbecue in voor de indirecte grillmethode, zo werkt je barbecue straks als een hete luchtoven.
Hak de kruiden, zout en peper allemaal fijn en meng ze doorelkaar. Leg het kruidenmengsel op een werkplank. Dep het vlees eventueel droog met keukenpapier. Snijd de spekkant ongeveer een halve centimeter (tot aan de vleeslaag en in de vorm van ruitjes) in en haal het door het kruidenmengsel. Gaat u voor extra smaak? Leg dan het gekruide vlees, afgedekt, in de koelkast en laat het geheel een nachtje doortrekken.
Bereiding staartstuk op de barbecue
Laat het vlees kort dichtschroeien op de directe grillmethode en leg het vervolgens met de vetrand omhoog naast de kolen (de indirecte methode) op het rooster en doe het deksel erop. Houdt met een kerntemperatuurmeter de garing in de gaten. Draai het vlees halverwege de bereidingstijd (kerntemperatuur van ±30°C) om. Let op, het vet van het spek kan kort vlam vatten!
Haal het vlees bij het bereiken van een kerntemperatuur van 58-60°C van de barbecue. Dat is na ongeveer 1¾ -2¼ uur. Laat het vervolgens zo’n 10 minuten rusten in aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat de vleessappen terug in het vlees trekken en zich gelijk verdelen.
Verwijder overtollig vet naar behoefte en snijd het vlees tegen de draad in plakken van ongeveer een centimeter. Serveer het vlees warm met bijgerechten zoals een knapperige salade en vers bruin brood.
Bekijk hoe professionals een picanha op de BBQ bereiden
Receptidee: Hill Country Picanha
Reviews
Extra informatie
Gerelateerde producten
Staartstuk-picanha Vers
Vanaf € 51,20 Snelle weergaveKippenvleugels gegaard
€ 9,95Oorspronkelijke prijs was: € 9,95.€ 7,95Huidige prijs is: € 7,95. incl. BTW Snelle weergaveBiefstukpunten reepjes naturel
€ 11,00Oorspronkelijke prijs was: € 11,00.€ 9,95Huidige prijs is: € 9,95. incl. BTW Snelle weergaveStaartstuk-picanha Iers
€ 48,95 Snelle weergaveVarkenssnippers/mager met
€ 3,50 incl. BTWWaardering 5.00 uit 5Snelle weergaveNiervet-Rundervet-Ossewit
€ 19,80Waardering 5.00 uit 5Snelle weergaveLamsrack Nieuw Zeeland
€ 62,75 incl. BTWWaardering 5.00 uit 5Snelle weergaveEendenborstfilet met vel 2 st.
€ 15,95Oorspronkelijke prijs was: € 15,95.€ 13,95Huidige prijs is: € 13,95. incl. BTWWaardering 5.00 uit 5Snelle weergave
Uitgelichte Producten
- Aanbieding
COTE DE BOEUF STEAK HOLSTEIN DRY AGED
€ 58,50 Snelle weergave - Aanbieding
COTE DE BOEUF HOLSTEIN DRY AGED
Vanaf € 105,75 Snelle weergave - Aanbieding
RIBEYE HEEL HOLSTEIN DRY AGED
Vanaf € 89,10 Snelle weergave - Aanbieding
RIBEYE HOLSTEIN DRY AGED
Vanaf € 19,35 Snelle weergave
Esther – 13 juli 2024
René – 3 mei 2024
jan – 1 maart 2024
Frans – 18 december 2023
Caspar – 7 november 2023
Marc – 16 oktober 2023
Erik Spil – 14 oktober 2023
Erik – 12 september 2023
Arco – 25 augustus 2023
Niels – 4 juli 2023
izabela – 16 mei 2023
Martijn – 21 maart 2023
Eelke – 10 oktober 2022
Ursula – 19 september 2022
Auke – 24 juni 2022
Jeroen – 17 juni 2022
R – 2 juni 2022
Alex – 11 december 2021
Brianna – 6 december 2021
Izabela – 11 september 2021
Michelle – 14 augustus 2021
Mariska – 29 juni 2021
Joost – 27 juni 2021
Danielle – 25 juni 2021
Arjan Brouwer – 22 juni 2021
Chantal – 20 juni 2021
Leonie – 15 juni 2021
JH – 7 juni 2021
R.F. – 15 mei 2021
Martijn Gootjes – 12 mei 2021
G.M. – 8 mei 2021
Andre Veerman – 3 mei 2021
Marcel – 27 maart 2021