Gratis bezorging v.a. €65,-
  Voor 23:59 besteld, morgen in huis*
  Onze pakketten worden verstuurd maandag t/m vrijdag
  3650 afhaallocaties in Nederland en België

Short ribs USA Grain Fed

0 review(s)

Hoeveelheid: Diverse gewichten.

  • Herkomst: USA
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

Topkwaliteit graan gevoerd (grain fed) rundvlees uit Noord-Amerika.

 

66,00

Vanaf
incl BTW.

Niet op voorraad

2300 g.
  • 2000 g.
  • 2200 g.
  • 2300 g.
  • 2500 g.
Wissen

Beschrijving

Short ribs USA Grain Fed

Hoeveelheid: Diverse gewichten.

  • Herkomst: USA
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

Graan gevoerd rundvlees uit Noord-Amerika

Ons Platte Valley Black Angus Rundvlees is het resultaat van jaren ervaring, passie en zorg voor dieren. Onze leverancier in de Verenigde Staten voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en voedselveiligheid. Alleen de beste Black Angus dieren worden gebruikt voor deze exceptionele productlijn.

De ‘Platte River’ stroomt door de Amerikaanse staten Nebraska en Colorado. De Viola familie, stichters van de Platte Valley Group in 1993, heeft zijn wortels in Nebraska, waar ze boerderijen met rund bezaten. Ze besloten naar Colorado te verhuizen om daar hun business uit te breiden. De ‘Platte River’ staat symbool voor de weg die de familie volgde door deze prachtige staten, door uitgestrekte valleien met grazende runderen.

In deze valleien brengen de runderen het eerste deel van hun leven door. Rustig grazend op de uitgestrekte weiden worden ze op traditionele wijze verzorgd totdat ze worden overgebracht naar de feedlot, waar ze 160-180 dagen op een speciaal dieet van granen worden gezet. Dit dieet, in combinatie met het feit dat er uitsluitend gewerkt wordt met het unieke ras Black Angus, zorgt ervoor dat Platte Valley zijn unieke dooradering en smaak krijgt.

De Viola familie werkt nauw samen met onze leverancier om ervoor te zorgen dat ook Europa kan genieten van dit exclusieve, smaakvolle vlees.

Noord- Amerikaans graan gevoerd

Onze keuze is een short-rib, graan gevoerd van het black Angus ras en komt uit Noord-Amerika. Deze zijn mooi gemarmerd en hebben een smaakvolle vetlaag. Door zijn lange rijping staat deze garant voor een perfecte kwaliteit.

Short ribs (ook wel beef ribs genoemd) zijn in Nederland moeilijk te verkrijgen. Dit komt omdat in Nederland vooral de spareribs populair zijn. Short ribs zijn de ‘spareribs’ van een rund en spareribs zijn de ribben van een varken. Je kunt je dus voorstellen dat de short ribs (beef ribs) een stukje groter zijn. Veel slagers verkopen ze vaak als runder spareribs of als het pianostukje met bot.

Short ribs low & slow gegaard

Runderribben, misschien wel het meest smakelijke stukje van het rund.

Ingrediënten:

Verder nodig:

  • Afsluitbare barbecue
  • Digitale kernthermometer
  • Aluminiumfolie
  • Houtskool of briketten
  • Je favoriete rookhout*.
  • * Eiken of Hickory gaat goed samen met rundvlees. Maar andere soorten als appel-, beuken-, mesquite- of kersenhout doen het ook prima!

Vlees Voorbereiden:

Een dag van te voren; Vlees royaal inwrijven met de Beef or Steak Rub

Barbecueën:

Afhankelijk van factoren als o.a. het vlees en de (stabiele)temperatuur in de barbecue kan het barbecueën van beef ribs 7 tot 12 uur in beslag nemen. Stook de barbecue zo stabiel mogelijk op 105 à 115˚C.

Voeg rookhout toe en barbecue de ribs eerst tot een kerntemperatuur van 64 à 68˚C. Vervolgens inpakken in aluminiumfolie en terug op de barbecue leggen. Bij een kerntemperatuur van 92˚C zijn de ribs klaar. Dan van de barbecue halen en tenminste een half uur laten rusten in de folie.

Bekijk hier ons exclusieve rundvlees assortiment: Beef boutique.

Hoe maak je Beef short ribs

Receptidee: Dutch Oven Short Ribs

Reviews

Stel een vraag over dit product


LET OP: DEZE WEEK IS VOLGEBOEKT, LEVERING WEER VANAF MAANDAG 6 SEPTMBER

EXCUSES VOOR HET ONGEMAK

Winkelwagen
  • No products in the cart.