Hoeveelheid: ca. 200 g. per stuk ..
Rundernek, onderrib, riblappen zijn uitermate geschikt voor stoofvlees, maar ook geschikt als soepvlees of pulled beef bijvoorbeeld.
Vaak is dit vlees gerecht de tweede dag nog lekkerder, dus maak gerust een dubbele portie! Bovendien zitten er in rundvlees behoorlijk wat eiwitten.
Vanaf
incl BTW.
Rundernek riblappen zijn uitermate geschikt voor stoofvlees, maar ook geschikt als soepvlees of pulled beef bijvoorbeeld.
Stoofvlees is de algemene benaming voor vlees dat op laag vuur gedurende lange tijd gegaard is om het mals te maken. Tijdens het sudderen worden stoffen als collageen en elastine afgebroken die het vlees stug houden. Doordat de structuur van rundvlees uit vezels bestaat, valt het na het sudderen in draden uit elkaar.
500 gram sukadelapjes of riblappen
scheutje azijn of rode wijn
2 plakken ontbijtkoek
1 ui
mosterd
1 laurierblaadje
3 kruidnagels
peper
zout
appelstroop
Smeer het vlees in met wat zout, de peper en de mosterd en braad het aan beide zijden bruin. Voeg daarna wat water en een scheutje azijn of rode wijn toe. Je kunt in plaats van water en wijn ook enkel wijn, of een flesje ? bruin – bier gebruiken. Voeg de ui – in stukken gesneden – het laurierblaadje, de kruidnagel en een flinke schep appelstroop toe. Verkruimel tot slot de plakken ontbijtkoek boven de pan, deze geven een heerlijke smaak aan de jus en bindt het geheel. Laat het vleesmengsel stoven tot het gaar is. Dit duurt ongeveer twee uur, maar hoe langer je het laat staan op een héél zacht vuurtje hoe beter.
Gewichten | 1000 g., 2000 g., 3000 g. |
---|
Hoeveelheid: ca. 200 g. per stuk ..
Hoeveelheid: vanaf ca. 1 kg. stuk vers..
Hoeveelheid: Ca. 1000 g. 1200 g. 1500 ..
Hoeveelheid: ca. 1 kg. Herkomst: ..
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.