Hoeveelheid: ca. 800 g. per ca. 9 stuk..
De Côte de boeuf is een andere benaming voor een rib roast of rundersteak. Het vlees bevat een fijne draad, is zacht en bevat een dun laagje vet. Dit vlees is verpakt volgens het principe van “wet-aging”. Deze Amerikaanse term staat voor het rijpen van vlees in een vacuümzak. Het vlees is dan verpakt in een speciale stevige plastic zak en vacuüm getrokken. Daarmee wordt de houdbaarheid verlengd. Ook ontstaat er op deze manier nauwelijks gewichtsverlies. De enzymen in het vlees worden in de zak afgebroken en bevorderen de malsheid.
Online een heerlijke cote de boeuf kopen is zeer eenvoudig. Kies het gewicht dat u wenst en de hoeveelheid stukken vlees. Betaal daarna direct online of achteraf. Vind u deze gewichten toch een beetje aan de lage kant? Dan hebben wij speciaal voor u, de rib roast X XL.
Gaat uw uw rib roast op de BBQ bereiden? Met de volgende bereidingswijze wordt het vlees gegarandeerd een heerlijk succes.
Haal de Côte de boeuf een paar uur van tevoren uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen. De BBQ aansteken en wachten tot de briketten bedekt zijn met een grijze aslaag. Het is aan te raden een stuk van de BBQ vrij van kolen te houden. Hier kun je het vlees dan even neerleggen mocht er toch wat vet uit druppelen dat de BBQ weer doet opvlammen.
Stap 2. Braden
Als de briketten met een laag as zijn bedekt dan is BBQ op temperatuur en leg je de Côte de boeuf op de BBQ. Draai het ongeveer één keer per minuut om en rooster het tot het een mooie donkere kleur heeft maar nog wel sappig en rood van binnen is. Voel, net als bij een biefstuk, af en toe of de gaarheid al naar je zin is. Houd er rekening mee dat de Côte de boeuf dikker kan zijn dan een biefstukje. De Côte de boeuf heeft verder weinig nodig, hooguit wat peper en zout voor een optimale smaakbeleving van het vlees.
Stap 3. Rusten, snijden en opdienen
Haal het vlees van de BBQ en laat het 10 minuten rusten onder een stuk aluminiumfolie. Zorg dat je niet het vlees helemaal inpakt maar vouw het aluminiumfolie losjes over het vlees, zo dat er een ‘tunnel’ ontstaat. Vlees is een spier die ‘verkrampt’ als je het verhit. Als je het vlees even tot rust laat komen ontspant het zich en is het een stuk malser dan wanneer je het direct snijdt en opeet.
Pak na 10 minuten een vlijmscherp mes en snijd het vlees in mooi plakken.
Internetslagerij.nl is, zoals de naam doet vermoeden, een slagerij die u online kunt vinden. We zijn gespecialiseerd in het versturen van kwaliteitsvlees. Onze slagers zijn absolute vakmensen, met vele tientallen jaren ervaring. Vroeger gingen we met een koe door de straat of met het vlees langs de deuren. Daarover kunnen we mooie verhalen vertellen. Vier generaties, zo ver terug gaat onze slagers ervaring. Het resultaat van al die ervaring bieden wij u nu graag met hoogwaardige producten.
Internetslagerij.nl is een slagersbedrijf dat u online kunt vinden. Wij zijn gespecialiseerd in het versturen van kwaliteitsvlees. Onze slagers zijn absolute vakmensen, met vele tientallen jaren ervaring. Vroeger gingen we met een koe door de straat of met het vlees langs de deuren. Daarover kunnen we mooie verhalen vertellen. Vier generaties, zo ver gaat onze slagerservaring. Het resultaat van al die ervaring bieden wij u nu graag met hoogwaardige producten.
Gewichten | 400 g., 500 g., 600 g., 700 g., 750 g., 800 g. |
---|
Eerst langzaam gegaard ,indirect, op de kamado tot een kerntemperatuur van 52 graden. Dan het vuurtje opgestookt en in vier minuten afgegrild. Het water loopt me nog uit d emond als ik er aan denk, een topper.
Fantastisch stuk vlees voor op de bbq. Enkel wat peper en zout toevoegen. Genieten!
Grootste stuk besteld van 800 gram, helaas niet groter dan dat beschikbaar.
Mooi dikte van ca. 5 cm, perfect om langzaam te garen.
Paar uurtjes voor de bereiding op kamertemperatuur laten komen, ik plaats er zo’n handig vouwbaar parapluutje van de Action erover tegen insecten.
Simpel met zout en peper inwrijven en vervolgens in ruim een uur indirect garen (in mijn geval bbq) tot een kerntemperatuur van ca. 50 graden, daarna na even op hoog vuur beide kanten afgrillen, eventueel halverwege iedere kant nog even verleggen voor zo’n mooi grill ruitje erop.
Heerlijk.
Mooie kwaliteit voor een mooie prijs, wij gaan hem zeker weer bestellen.
Hij was heerlijk op de BBQ
Heerlijk stuk vlees, kan ook prima op de BBQ heet gegrild worden en daarna indirect verder garen.
Dank Jon…… 🙂
Lastig om zo mooi stuk te vinden….top
Hoeveelheid: ca. 800 g. per ca. 9 stuk..
Hoeveelheid: ca. per 500 g. of 1000 g...
Hoeveelheid: ca. 400 g. per 2-3 stuks ..
Hoeveelheid: per 2 stuks verpakt 2 x c..
A – 22 juli 2022
Heerlijk! - Ik weet niks anders te vertellen dan een pracht kwaliteit stuk vlees. Mals, zoet, mooie marbling.
Anoek – 17 juli 2022
Geweldig stuk vlees - lekker op de BBQ
W.A – 2 juni 2022
Uitstekend - Mooie vacuüm verpakt
Ruud – 4 mei 2022
vlees zeer netjes vacuüm verpakt en gelabeld.. - mijn bestelde vlees was vacuüm verpakt en bestickerd met de gegevens van het vlees en houdbaarheid.. En bezorgd in een piepschuimen doos met koel elementen.. Na openen van de vacuüm zak heb je een zeer mooi stuk “ vers” vlees .. Verder is de prijs t.o.v kwaliteit verhouding perfect ..
W.A – 21 januari 2022
Mooi stukje vlees - Lekker
Carin – 26 december 2021
Uitstekende kwaliteit!! - Genoten van de Cote de boeuf met de kerstdagen
Maria – 20 december 2021
Mooi stuk vlees - Nog niet geprobeerd maar het ziet er top uit.
Wiecher – 8 december 2021
Aanrader - Echt hele mooie stukken rund, ideaal voor slow cooking op de BBQ
P – 1 oktober 2021
Super - Voor herhaling vatbaar
Izabela – 11 september 2021
Mijn favoriete stuk vlees - bij ons als tweede favorite na de picanha natuurlijk, een mooi stuk vlees, mals en vol van smaak. Allen wat grof salt en daarna peper. Vinagrette of chimichuri erbij, yam!
Arjan – 9 september 2021
Heerlijk stuk cote de boeuf! - Mooi gemarmerd!
F. c. – 16 juli 2021
Heerlijk - Heerlijk vlees.
Wilco – 4 juni 2021
Goed prijs / kwaliteit - Burp...
Vince – 1 juni 2021
Top - Topkwaliteit
Debby Bristow – 7 mei 2021
Delicious - Best Rib Roast steaks I have had in a very long time. I will certainly order all my meat here.
Amy – 22 april 2021
Heerlijk - Een goede en goedkoper alternatief voor ribeye. Individueel verpakt en heerlijk te bereiden op het fornuis.