Gratis bezorging v.a. €60,-
  Voor 12:00 besteld, morgen in huis*
  Onze pakketen worden verstuurd maandag t/m donderdag
  3650 afhaallocaties in Nederland en België

Rib Roast – Cote de boeuf

4 review(s)

Hoeveelheid: vanaf ca. 400 g. stuk

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

 7,75

Vanaf
incl BTW.

Op voorraad

Toevoegen aan favorieten Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
Wissen

Beschrijving

Hoeveelheid: vanaf ca. 400 g. stuk

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie:Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

Rib roast – Cote de boeuf

De Côte de boeuf is een andere benaming voor een rib roast of rundersteak. Het vlees bevat een fijne draad, is zacht en bevat een dun laagje vet. Dit vlees is verpakt volgens het principe van “wet-aging”. Deze Amerikaanse term staat voor het rijpen van vlees in een vacuumzak. Het vlees is dan verpakt in een speciale stevige plastic zak en vacuüm getrokken. Daarmee wordt de houdbaarheid verlengd. Ook ontstaat er op deze manier nauwelijks gewichtsverlies. De enzymen in het vlees worden in de zak afgebroken en bevorderen de malsheid.

Cote de Boeuf kopen via Internetslagerij.nl

Online een heerlijke cote de boeuf kopen is zeer eenvoudig. Kies het gewicht dat u wenst en de hoeveelheid stukken vlees. Betaal daarna direct online of achteraf. Bestelt u doordeweeks voor 12:00 uur? Dan wordt de bestelling dezelfde dag nog verzonden. Voor de bezorging maken wij gebruik van PostNL, Sandd2me en DPD, deze vinden plaats van dinsdag tot en met zaterdag. De bezorging binnen Nederland is meestal binnen 24 uur echter onze verpakking is dermate goed dat het ook een dag later bezorgt kan worden. Zodra het pakket door de transporteur is ontvangen ontvangt u een track & trace code zodat u gemakkelijk online uw pakket kunt volgen.
Heeft uw bestelling een totale waarde van boven de € 60,-? Dan is de bezorging helemaal gratis! Daarnaast is het mogelijk om met de PakjeGemak bezorgservice van PostNL uw bestelling af te halen op een van de ruim 2850 afhaallocaties in heel Nederland. In België hebben we ruim 800 afhaallocaties.

Een Cote de boeuf bereiden

Gaat uw uw rib roast op de BBQ bereiden? Met de volgende bereidingswijze wordt het vlees gegarandeerd een heerlijk succes.

Stap 1. Voorbereiden

Haal de Côte de boeuf een paar uur van tevoren uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen. De BBQ aansteken en wachten tot de briketten bedekt zijn met een grijze aslaag. Het is aan te raden een stuk van de BBQ vrij van kolen te houden. Hier kun je het vlees dan even neerleggen mocht er toch wat vet uit druppelen dat de BBQ weer doet opvlammen.

Stap 2. Braden

Als de briketten met een laag as zijn bedekt dan is BBQ op temperatuur en leg je de Côte de boeuf op de BBQ. Draai het ongeveer één keer per minuut om en rooster het tot het een mooie donkere kleur heeft maar nog wel sappig en rood van binnen is. Voel, net als bij een biefstuk, af en toe of de gaarheid al naar je zin is. Houd er rekening mee dat de Côte de boeuf dikker kan zijn dan een biefstukje. De Côte de boeuf heeft verder weinig nodig, hooguit wat peper en zout voor een optimale smaakbeleving van het vlees.

Stap 3. Rusten, snijden en opdienen

Haal het vlees van de BBQ en laat het 10 minuten rusten onder een stuk aluminiumfolie. Zorg dat je niet het vlees helemaal inpakt maar vouw het aluminiumfolie losjes over het vlees, zo dat er een ‘tunnel’ ontstaat. Vlees is een spier die ‘verkrampt’ als je het verhit. Als je het vlees even tot rust laat komen ontspant het zich en is het een stuk malser dan wanneer je het direct snijdt en opeet.

Pak na 10 minuten een vlijmscherp mes en snijd het vlees in mooi plakken.

Receptidee: Côte de Boeuf met ratatouillewaaier

Over ons

internetslagerij.nl is, zoals de naam doet vermoeden, een slagerij die u online kunt vinden. We zijn gespecialiseerd in het versturen van kwaliteitsvlees. Onze slagers zijn absolute vakmensen, met vele tientallen jaren ervaring. Vroeger gingen we met een koe door de straat of met het vlees langs de deuren. Daarover kunnen we mooie verhalen vertellen. Vier generaties, zo ver terug gaat onze slagerservaring. Het resultaat van al die ervaring bieden wij u nu graag met hoogwaardige producten.

Extra informatie

Gewichten

400 g., 500 g., 600 g., 700 g., 750 g., 800 g.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


4 beoordelingen voor Rib Roast – Cote de boeuf

  1. Ben

    Eerst langzaam gegaard ,indirect, op de kamado tot een kerntemperatuur van 52 graden. Dan het vuurtje opgestookt en in vier minuten afgegrild. Het water loopt me nog uit d emond als ik er aan denk, een topper.


  2. Elles (geverifieerde eigenaar)

    Fantastisch stuk vlees voor op de bbq. Enkel wat peper en zout toevoegen. Genieten!


  3. Rudolf (geverifieerde eigenaar)

    Grootste stuk besteld van 800 gram, helaas niet groter dan dat beschikbaar.

    Mooi dikte van ca. 5 cm, perfect om langzaam te garen.

    Paar uurtjes voor de bereiding op kamertemperatuur laten komen, ik plaats er zo’n handig vouwbaar parapluutje van de Action erover tegen insecten.

    Simpel met zout en peper inwrijven en vervolgens in ruim een uur indirect garen (in mijn geval bbq) tot een kerntemperatuur van ca. 50 graden, daarna na even op hoog vuur beide kanten afgrillen, eventueel halverwege iedere kant nog even verleggen voor zo’n mooi grill ruitje erop.
    Heerlijk.


  4. Karl

    Mooie kwaliteit voor een mooie prijs, wij gaan hem zeker weer bestellen.


Stel een vraag over dit product