Hoeveelheid: ca. 250 g. per 2 stuks ..
Hoeveelheid: Diverse gewichten
Longhaas, ook wel onglet genoemd, wordt steeds populairder. De longhaas is de spier van het rund die de longen laat bewegen. Eigenlijk gaat het om een onderdeel van het middenrif: twee kleinere spieren in een V-vorm, die met elkaar verbonden zijn door een sterk vlies of membraan. Dit stuk vlees is heerlijk mals, sappig en smaakvol.
De longhaas is redelijk gemarmerd en heeft daarom veel meer smaak. Dit spiervlees heeft een vrij grove structuur.
Door het midden van de longhaas loopt een harde zeen. Deze moet weggesneden worden.
Het heeft de naam longhaas omdat het vlakbij de longen ligt.
Als je dit vlees dwars op de draad snijd, kan je het uitstekend bakken als een biefstuk. Longhaas is zeer geschikt voor de grill en barbecue (kamado), of om er tartaar van te maken. Rood (of rosé) is het vlees het lekkerst.
*Bereiding kan afwijken door verschil in gewicht, hoogte of dikte van het vlees. Vraag de slager voor een specifiek bereidingsadvies voor uw stukje vlees.
Op de barbecue
*Bereiding kan afwijken door verschil in gewicht, hoogte of dikte van het vlees. Vraag de slager voor een specifiek bereidingsadvies voor uw stukje vlees.
Hoeveelheid: ca. 250 g. per 2 stuks ..
Hoeveelheid: ca. 3 x 80 g. per 3 stuks..
Hoeveelheid: ca. 250 g. per 2 stuks ..
Hoeveelheid: Diverse gewichtenHe..
Daan –
Gister stukje longhaas op de bbq bereid. Longhaas bevat ongelofelijk veel smaak, en dat kan ik bevestigen.
shannakuipers (geverifieerde eigenaar) –
Prachtig stuk vlees dat vol van smaak is.
Ik heb het gemaakt op de BBQ en daarna alleen een beetje peper en zout. Smullen geblazen!