Gratis bezorging v.a. €60,-
  Voor 12:00 besteld, morgen in huis*
  Onze pakketen worden verstuurd maandag t/m donderdag
  3650 afhaallocaties in Nederland en België

Longhaas

2 review(s)

Hoeveelheid: ca. 1 kg.

  • Herkomst: Nederland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C.

De longhaas is heerlijk zacht en vol van smaak. Een culinair hoogstandje voor een zeer aantrekkelijke prijs. De longhaas is de spier die de longen aanstuurt en omdat deze altijd aan het werk is, heeft dit stuk vlees een prachtige volle smaak.

 14,50


incl BTW.

Op voorraad

Voor 12:00 besteld, morgen in huis!

Toevoegen aan favorieten Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten

Beschrijving

Hoeveelheid: ca. 1 kg.

Longhaas

Longhaas, ook wel onglet genoemd, wordt steeds populairder. De longhaas is de spier van het rund die de longen laat bewegen. Eigenlijk gaat het om een onderdeel van het middenrif: twee kleinere spieren in een V-vorm, die met elkaar verbonden zijn door een sterk vlies of membraan. Dit stuk vlees is heerlijk mals, sappig en smaakvol.

De longhaas is redelijk gemarmerd en heeft daarom veel meer smaak. Dit spiervlees heeft een vrij grove structuur.
Door het midden van de longhaas loopt een harde zeen. Deze moet weggesneden worden.
Het heeft de naam longhaas omdat het vlakbij de longen ligt.
Als je dit vlees dwars op de draad snijd, kan je het uitstekend bakken als een biefstuk. Longhaas is zeer geschikt voor de grill en barbecue (kamado), of om er tartaar van te maken. Rood (of rosé) is het vlees het lekkerst.

Receptidee: Longhaas Asian Style | Barbecue

Bereiding

In de grillpan

    • Haal de longhaas 1 uur voordat het vlees de grillpan in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
    • Smeer de longhaas aan beide kanten in met een beetje olijfolie.
    • Zorg dat de grillpan goed heet is.
    • Circa 1 minuut rondom bruin bakken.
    • Vervolgens 8 tot 10 minuten *per 500 gram op laag vuur rustig laten braden.

*Bereiding kan afwijken door verschil in gewicht, hoogte of dikte van het vlees. Vraag de slager voor een specifiek bereidingsadvies voor uw stukje vlees.

Op de barbecue

    • Haal de longhaas 1 uur voordat het vlees de barbecue op gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
    • 1 minuut kort roosteren boven heet vuur in het midden van de barbecue.
    • Vervolgens ongeveer 8 tot 10 minuten *per 500 gram rustig laten garen aan de zijkant van de barbecue. Draai de longhaas regelmatig om.
    • Bedruppel de longhaas met een beetje verse citroensap.
    • Dek de longhaas af met aluminiumfolie en laat een paar minuten rusten op een bord. Zo kunnen de vleessappen goed door het vlees gaan.

*Bereiding kan afwijken door verschil in gewicht, hoogte of dikte van het vlees. Vraag de slager voor een specifiek bereidingsadvies voor uw stukje vlees.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


2 beoordelingen voor Longhaas

  1. Daan

    Gister stukje longhaas op de bbq bereid. Longhaas bevat ongelofelijk veel smaak, en dat kan ik bevestigen.


  2. shannakuipers (geverifieerde eigenaar)

    Prachtig stuk vlees dat vol van smaak is.
    Ik heb het gemaakt op de BBQ en daarna alleen een beetje peper en zout. Smullen geblazen!


Stel een vraag over dit product