Gratis bezorging v.a. €65,-
  Voor 23:59 besteld, morgen in huis*
  Onze pakketten worden verstuurd maandag t/m vrijdag
  3650 afhaallocaties in Nederland en België

Kobe wagyu Picanha grain-fed

0 review(s)

  • Herkomst: Australië
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C

Kobe wagyu Picanha grain-fed, de absolute top met een geweldige marmering score van 8-9

 275,00

Vanaf
incl BTW.

Op voorraad

Voor 12:00 besteld, morgen in huis!

Toevoegen aan favorieten Toevoegen aan favorieten
Toevoegen aan favorieten
Wissen

Beschrijving

Kobe wagyu Picanha grain-fed

  • De absolute top in Wagyu beef, deze wordt verstuurd in de originele verpakking.
  • Geweldige marmering score van 8-9

Auskobe

Australian Certified Wagyu Kobe Beef Pty Ltd is een van de eerste Australische bedrijven die Wagyu-rundvlees wereldwijd fokt, kweekt, voedt, verwerkt en op de markt brengt.

Auskobe-runderen zijn vrij van extra groeihormonen en antibiotica. Het vee krijgt alleen minimaal 400 dagen GGO-vrije, natuurlijke granen van de hoogste kwaliteit om te garanderen dat het Wagyu-rundvlees zacht, sappig en vol van smaak is en onverzadigd vet zoals Omega-3 bevat.

De runderen hebben hun roots in Japan en de genen van hun Japanse voorouders, het ‘Tajima’ Black Angus ras. De kwaliteit en de rund zijn in lijn met de regels van het Kobe Beef Marketing en Distribution Promotion Association. Het rund zelf graast in Australie rond, en vandaar de naam AusKobe.

In de jaren 70′ zijn er een aantal raszuivere stieren levend vanuit Japan naar Australië geëxporteerd. Deze stieren zijn sinds gewaarborgd, waardoor de pure genen in successie zijn doorgegeven. Deze basis zorgt voor een kudde die het meest dichtst bij het Japanse Kobe-wagyu komt. Er is namelijk geen directe uitvoer vanuit Japan meer mogelijk.

De Wagyu graast met een kudde en krijgt natuurlijke voeding zonder hormonen of antibiotica en leidt een stressloos bestaan in ruime weiden.

Bereiding op de BBQ

Receptidee: Hill Country Picanha

De voorbereiding

Haal het vlees zo’n 2-3 uur voor het grillen uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Verwarm de grill (gas of houtskool) tot ca. 175-200°C. Richt je barbecue in voor de indirecte grillmethode, zo werkt je barbecue straks als een hete luchtoven.

Hak de kruiden, zout en peper allemaal fijn en meng ze doorelkaar. Leg het kruidenmengsel op een werkplank. Dep het vlees eventueel droog met keukenpapier. Snijd de spekkant ongeveer een halve centimeter (tot aan de vleeslaag en in de vorm van ruitjes) in en haal het door het kruidenmengsel. Ga je voor extra smaak? Leg dan het gekruide vlees, afgedekt, in de koelkast en laat het geheel een nachtje doortrekken.

Bereiding staartstuk op de barbecue

Laat het vlees kort dichtschroeien op de directe grillmethode en leg het vervolgens met de vetrand omhoog naast de kolen (de indirecte methode) op het rooster en doe het deksel erop. Houd met een kerntemperatuurmeter de garing in de gaten. Draai het vlees halverwege de bereidingstijd (kerntemperatuur van ±30°C) om. Let op, het vet van het spek kan kort vlam vatten!

Haal het vlees bij het bereiken van een kerntemperatuur van 58-60°C van de barbecue. Dat is na ongeveer 1¾ -2¼ uur. Laat het vervolgens zo’n 10 minuten rusten in aluminiumfolie. Dit zorgt ervoor dat de vleessappen terug in het vlees trekken en zich gelijk verdelen.

Verwijder overtollig vet naar behoefte en snijd het vlees tegen de draad in plakken van ongeveer een centimeter. Serveer het vlees warm met bijgerechten zoals een knapperige salade en vers bruin brood.

Extra informatie

Gewichten

2100 g., 2400 g.

Wees de eerste om “Kobe wagyu Picanha grain-fed” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Stel een vraag over dit product