Winkelwagen

Kalfssukade rosé

Hoeveelheid: ca. 500 g.  per 2 stuks vacuüm verpakt

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Kalfssukade rosé

Kalfssukade wordt de laatste tijd steeds weer meer gegeten. Sukade is natuurlijk in de eerste plaats het lekkerst om te stoven. Door het sukade vlees loopt een platte pees, na het stoven is deze pees zacht en gaar en kan dan gewoon mee gegeten worden.

Oorspronkelijke prijs was: € 15,50.Huidige prijs is: € 14,50. incl. BTW

Voor 23:59 besteld, morgen in huis!

13 op voorraad

‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Kalfssukade rosé

Hoeveelheid: ca. 500 g. per 2 stuks vacuüm verpakt

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Kalfssukade

Beschikbaar in handige verpakkingen van twee stuks van elk 500 gram, vacuümverpakt voor optimale versheid. De vacuümverpakking zorgt ervoor dat de kalfssucade zijn versheid behoudt en de natuurlijke sappen vasthoudt, waardoor het vlees zijn kwaliteit behoudt tot het moment van bereiding. Dit maakt het niet alleen gemakkelijk om op te slaan, maar ook om te genieten van een vers en smaakvol gerecht wanneer het jou uitkomt.

Wat is een kalfssukade?

Kalfssukade wordt de laatste tijd weer meer gegeten dan vroeger. Sukade is natuurlijk in de eerste plaats het lekkerst om te stoven. Door het sukade vlees loopt een platte pees, na het stoven is deze pees zacht en gaar en kan dan gewoon mee gegeten worden. Let wel op! Bij  rundvlees zijn we gewend om jeneverbes en kruidnagel mee te stoven. Maar ons advies is om dat bij kalfsvlees niet te doen, omdat deze kruiden anders teveel gaan overheersen. Wel goed en lekker in combinatie met salie, kervel of dragon.

Recept voor 4 personen

Ingrediënten: recept voor 4 personen

1 kg kalfssukade
bouquet (ui, prei,
knolselderij, knoflook)
3 dl witte wijn
1 laurierblad
12 blaadjes gelatine
1 eetlepel truffelpasta
50 gram fijngesneden bieslook
1 gesnipperde rode ui
125 gram blokjes bloedworst

Bak de sukade mooi bruin in een beetje olie. Voeg het bouquet toe en laat mee kleuren. Blus af met witte wijn en giet er 1 1/2 liter water bij. Laat het geheel langzaam gaar worden, totdat het vlees uit elkaar valt. Laat de sukade afkoelen, pluk het en snijd fijn. Zeef het kookvocht. Laat het inkoken en breng het op smaak met peper, zout en truffelpasta.
Zet 12 blaadjes gelatine in koud water te week. Verwarm 4 dl van het kookvocht, los de goed uitgeknepen gelatine daar in op en laat afkoelen tot `hangend`.
Bak de blokjes bloedworst krokant en laat het vocht verdampen. Voeg de gesnipperde ui toe en fruit deze even mee. Roer alle ingrediënten door elkaar en schep het vervolgens door de hangende gelei. Giet het in een terrinevorm en laat het vijf uur in de koelkast opstijven.

Serveertip

Neem een mooi groot plat bord. Snijd een plak van de terrine af en leg in het midden. Serveer er een plak boerenbrood en een goed aangemaakte kruidensla bij.

Internetslagerij.nl

Internetslagerij.nl is een slagersbedrijf dat u online kunt vinden. Wij zijn gespecialiseerd in het versturen van kwaliteitsvlees. Onze slagers zijn absolute vakmensen, met vele tientallen jaren ervaring. Vroeger gingen we met een koe door de straat of met het vlees langs de deuren. Daarover kunnen we mooie verhalen vertellen. Vier generaties, zo ver gaat onze  slagerservaring. Het resultaat van al die ervaring bieden wij u nu graag met hoogwaardige producten.

Extra informatie

Gerelateerde producten

Uitgelichte Producten

0