Hoeveelheid: ca. 500 g. per 2 stuks vacuüm verpakt
Kalfssukade wordt de laatste tijd steeds weer meer gegeten. Sukade is natuurlijk in de eerste plaats het lekkerst om te stoven. Door het sukade vlees loopt een platte pees, na het stoven is deze pees zacht en gaar en kan dan gewoon mee gegeten worden.
€ 15,50 incl. BTW
Hoeveelheid: ca. 500 g. per 2 stuks vacuüm verpakt
Kalfssukade wordt de laatste tijd weer meer gegeten dan vroeger. Sukade is natuurlijk in de eerste plaats het lekkerst om te stoven. Door het sukade vlees loopt een platte pees, na het stoven is deze pees zacht en gaar en kan dan gewoon mee gegeten worden. Let wel op! Bij rundvlees zijn we gewend om jeneverbes en kruidnagel mee te stoven. Maar ons advies is om dat bij kalfsvlees niet te doen, omdat deze kruiden anders teveel gaan overheersen. Wel goed en lekker in combinatie met salie, kervel of dragon.
1 kg kalfssukade
bouquet (ui, prei,
knolselderij, knoflook)
3 dl witte wijn
1 laurierblad
12 blaadjes gelatine
1 eetlepel truffelpasta
50 gram fijngesneden bieslook
1 gesnipperde rode ui
125 gram blokjes bloedworst
Bak de sukade mooi bruin in een beetje olie. Voeg het bouquet toe en laat mee kleuren. Blus af met witte wijn en giet er 1 1/2 liter water bij. Laat het geheel langzaam gaar worden, totdat het vlees uit elkaar valt. Laat de sukade afkoelen, pluk het en snijd fijn. Zeef het kookvocht. Laat het inkoken en breng het op smaak met peper, zout en truffelpasta.
Zet 12 blaadjes gelatine in koud water te week. Verwarm 4 dl van het kookvocht, los de goed uitgeknepen gelatine daar in op en laat afkoelen tot `hangend`.
Bak de blokjes bloedworst krokant en laat het vocht verdampen. Voeg de gesnipperde ui toe en fruit deze even mee. Roer alle ingrediënten door elkaar en schep het vervolgens door de hangende gelei. Giet het in een terrinevorm en laat het vijf uur in de koelkast opstijven.
Neem een mooi groot plat bord. Snijd een plak van de terrine af en leg in het midden. Serveer er een plak boerenbrood en een goed aangemaakte kruidensla bij.
Internetslagerij.nl is een slagersbedrijf dat u online kunt vinden. Wij zijn gespecialiseerd in het versturen van kwaliteitsvlees. Onze slagers zijn absolute vakmensen, met vele tientallen jaren ervaring. Vroeger gingen we met een koe door de straat of met het vlees langs de deuren. Daarover kunnen we mooie verhalen vertellen. Vier generaties, zo ver gaat onze slagerservaring. Het resultaat van al die ervaring bieden wij u nu graag met hoogwaardige producten.
Hoeveelheid: 8 x 100 g. verpakt..
4 review(s)
Hoeveelheid: Diverse gewichten per stu..
1 review(s)
Hoeveelheid: 5 x 2 stuks vlees Barbec..
39 review(s)
Hoeveelheid: ca. 1800 g. per stuk...
3 review(s)
150+ dagen graangevoerd en 25 dagen ge..
1 review(s)
Hoeveelheid: ca. 500 g. vacuüm verpakt..
9 review(s)
Hoeveelheid: ca. 350 g. per 3 stuks va..
1 review(s)
Hoeveelheid: Per stuk verpaktHer..
1 review(s)
Hoeveelheid: 200-220 g. per stuk vacuü..
1 review(s)
8 op voorraad
Hoeveelheid: ca. 5 x 80 g.Herkom..
2 review(s)
33 op voorraad
Hoeveelheid: ca. 300 g. per stuk..
10 review(s)
Hoeveelheid: ca. 250 g. per 2 stuks ..
9 review(s)
Hoeveelheid: ca. 2 x 80 g. per stuk va..
1 review(s)
Hoeveelheid: vanaf ca. 1 kg. en 2 kg. ..
42 review(s)
©2013 - 2023 Internetslagerij.nl
Same day delivery, op werkdagen voor 10 uur besteld vanavond al in huis. Sluiten
Lekker mals vlees
Heerlijk sappig vlees
Patrick van dreumel – 9 januari 2023
Geweldige service
Prima kwaliteit
Tonny – 7 november 2022