Voor 10:00 uur besteld, vanavond in huis
  Eenvoudig online vlees bestellen
  Levering in NL en BE
  Gratis bezorging vanaf € 75,-

Kalfsoester blank

Hoeveelheid: 200 g. vacuüm verpakt

  • Herkomst: EU
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Kalfsoester blank

Blank kalfsvlees is een aantrekkelijk luxeproduct dat jong en mals is, gemakkelijk verteerbaar en met een laag vetgehalte. Er is veel vraag naar deze delicatesse met fijne structuur en verfijnde smaak.

 6,95 incl. BTW

44 op voorraad

‘s morgens bereid, dezelfde avond in huis

Beschrijving

Hoeveelheid: 200 g. vacuüm verpakt

  • Herkomst: Holland
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Bewaaradvies: Maximaal 4°C. Geschikt om in te vriezen

Kalfsoester Blank

Wat is kalfsvlees nou eigenlijk?

Kalfsvlees is vlees afkomstig van koeien en stieren jonger dan één jaar. Kalveren verschillen qua formaat niet veel van oudere runderen. Doordat de dieren jonger zijn, hebben ze minder gebruikgemaakt van hun spieren, waardoor het vlees van kalveren minder over bindweefsel beschikt. Dit zorgt ervoor dat het kalfsvlees malser wordt en het een fijne structuur krijgt. Sommige vleessoorten zijn zelfs zó botermals, dat het vlees op je tong smelt. Door deze unieke eigenschappen wordt kalfsvlees vaak als luxe kwaliteitsproduct in restaurants geserveerd.

Rosé kalfsvlees & blank kalfsvlees

Wanneer je graag een stuk kalfsvlees wilt eten, kan er gekozen worden tussen rosé kalfsvlees en blank kalfsvlees. Rosé kalfsvlees wordt voornamelijk in Nederland gegeten. Blank kalfsvlees wordt met name in de zuidelijke Europese landen als Italië en Frankrijk geconsumeerd.

Het verschil tussen rosé- en blank kalfsvlees kan gemaakt worden op basis van de voedingswijze van het kalf. Een rosé kalf krijgt ruwvoer en krachtvoer te eten. Dit bestaat voornamelijk uit stro en mais, aangevuld met diverse bijproducten zoals melk. Het ruwvoer zorgt dat het hemoglobinegehalte in het vlees toeneemt, waardoor het kalfsvlees de wel bekende rosé-kleur krijgt. Dit verschil in voeding van de kalveren zorgt er uiteindelijk voor dat rosé kalfsvlees in vergelijking met blank kalfsvlees een vollere smaak krijgt.

Is kalfsvlees gezond?

Kalfsvlees behoort tot de gezondere vleessoorten die verkocht worden. Zo beschikt kalfsvlees, naast de smakelijke eigenschappen, over diverse gezonde eigenschappen. Kalfsvlees is een uitstekende bron van vitamines, mineralen en eiwitten. Het zeer eiwitrijk vlees bevat ijzer, omegavetzuren en verschillende vitaminen, zoals vitamine B1 en D. Deze vitaminen en mineralen zijn onmisbaar voor een gezonde levensstijl. De consumptie van het kalfsvlees bevordert de algemene gezondheid doordat talloze voedingsstoffen worden opgenomen. Bovendien is kalfsvlees lichter verteerbaar dan rundvlees.

 

Reviews

Extra informatie

Winkelwagen